Pomáhá nevidomým k lepšímu životu. Nyní za to obdržel cenu od hejtmana - OLOMOUC.CZ
Reklama

Pondělí 16. září 2024, svátek má Ludmila, venku je 13.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Pomáhá nevidomým k lepšímu životu.  Nyní za to obdržel cenu od hejtmana

Zprávy z regionu

28.6.2013

Autor: roc

Tradiční Cenu hejtmana Olomouckého kraje za práci ve prospěch osob se zdravotním postižením za rok 2012 obdržel zakladatel TyfloCentra Olomouc Jan Příborský. Muž, který je příkladem toho, že i člověk s handicapem může být aktivní a ve svém oboru úspěšný. Ocenění předal Příborskému hejtman Jiří Rozbořil na dnešním zasedání krajského zastupitelstva.

Jan Příborský pracoval od roku 1991 v krajském ambulantním středisku Tyfloservis Olomouc. V roce 2000 stál u zrodu TyfloCentra Olomouc, v němž zastával až do letošního března funkci ředitele. Založil také prodejní střediska speciálních slepeckých pomůcek. Podílel se na prosazení a realizaci orientačních prvků pro nevidomé, jako jsou zvukové a hlasové majáčky nebo reliéfní pásy na ulici či nádraží. V roce 1993 vytvořil novou metodiku čtení a psaní Braillova písma pro dospělé nevidomé čtenáře. V současné době je ředitelem sociální firmy Ergones, kde pomáhá zdravotně postiženým a komunikuje s jejich potenciálními zaměstnavateli.
Udělování ceny hejtmana je součástí krajského plánu vyrovnávání příležitostí pro osoby se zdravotním postižením. Cenu lze udělit fyzické nebo právnické osobě zejména za činnost vykonávanou ve prospěch osob se zdravotním postižením na území Olomouckého kraje, za dlouhodobou, soustavnou činnost na poli vyrovnávání příležitostí pro osoby se zdravotním postižením nebo za publicistickou činnost přibližující každodenní život postižených.

roc

Reklama

Autopůjčovna RENORENT

Katalog firem » Auto - moto » Pronájem dodávek

RENORENT je půjčovna motocyklů, skútrů, kabrioletů, osobních automobilů, 9-ti místných mikrobusů a dodávek do 3.5t . V rámci města Olomouce přistavíme vozidlo zcela zdarma. Nabízíme krát...