Potvrzeno. V Olomouci v červnu zahraje Joe Bonamassa - OLOMOUC.CZ
Reklama

Úterý 22. října 2024, svátek má Sabina, venku je 4.8 °C

Potvrzeno. V Olomouci v červnu zahraje Joe Bonamassa

Kultura

14.10.2024

roc jap

Jedna z největších hudebních událostí příštího roku je totiž oficiálně potvrzena. Nejlepší blues-rockový kytarista současnosti Joe Bonamassa vystoupí příští rok v červnu v Olomouci. Vyráží na turné spolu s hvězdnou kapelou Black Country Communion, jejíž členy jsou také legendární Glenn Hughes z Deep Purple či Jason Bonham, který bubnoval mimo jiné také s Led Zeppelin. Po více než deseti letech formace vydala letos v červnu svou pátou studiovou desku a v plné síle vyráží na koncertní šňůru. Olomoucký koncert bude jejich jedinou zastávkou v Česku. Velkolepá hudební show se uskuteční v pátek 13. června 2025 v Korunní pevnůstce. Vstupenky jsou již nyní v prodeji.

Milovníky hudby čeká jedinečný večer, při němž se mohou nechat unést silnými vokály Glenna Hughese, precizním a razantním rytmem Jasona Bonhama a jedinečným klávesovým uměním Dereka Sheriniana. Koncert Black Country Communion bude nejen poctou návratu této ikonické kapely, ale i oslavou osobnosti Joe Bonamassy – kytarové legendy, která si svou virtuozitou, citem a energií podmanila srdce hudebních fanoušků po celém světě.

Právě on je hlavním lákadlem akce. "Odborníci a fanoušci jej považují za jednoho z nejlepších žijících kytaristů. V průběhu své kariéry spolupracoval s největšími jmény hudebního průmyslu a jako sólový umělec mnohokrát vyprodal slavné sály jako Royal Albert Hall nebo Madison Square Garden. Jeho emocionálně nabitá vystoupení jsou fanoušky známá svou neopakovatelnou atmosférou," popisuje pořadatel Dušan Neumann z klubu Bounty Rock Cafe a dodává, že koncertní turné Black Country Communion je skutečně světovou událostí. "Nikdo nečekal, že by se kapela dala po dlouhých letech dohromady. Koncerty se uskuteční ve velkých evropských městech. To, že se nám podařilo jej dostat do Olomouce považuji za zázrak. Nemůžu se toho dočkat,“ uzavírá Dušan Neumann.