První mateřská škola Maple Bear v České republice vítá děti v Olomouci - OLOMOUC.CZ
Reklama

Čtvrtek 19. září 2024, svátek má Zita, venku je 15.4 °C

První mateřská škola Maple Bear v České republice vítá děti v Olomouci

Zprávy z regionu

DNES 10:00

Autor: red

První mateřská škola Maple Bear v České republice, která je součástí největší vzdělávací sítě, byla v neděli 1. září 2024 slavnostně otevřena. Do nově zbudovaných prostor mateřské školy Maple Bear v Olomouci na třídě Kosmonautů vkročily první děti a jejich rodiče za účasti hostů z celého světa.

Foto: Maple Bear

V tomto školním roce začne školy Maple Bear ve střední a východní Evropě navštěvovat již tisíc studentů. Částí této úctyhodné cifry jsou i první děti mateřské školy Maple Bear Olomouc. Mateřská škola Maple Bear Olomouc je první školou této značky, která byla otevřena v České republice. I proto si slavnostní otevření nenechala ujít řada vysoce postavených představitelů této kanadské firmy jako je např. José Henrique Melo, výkonný ředitel celosvětové značky Maple Bear a Yann Bidan, generální ředitel Maple Bear pro střední a východní Evropu.

Dva dny po oficiálním otevření školy Olomouc navštívil i Sunil Sudhakar -provozní ředitel společnosti Maple Bear Global Schools. Navštívil zde region, aby se osobně setkal s týmy ve školách v Česku, Polsku, Srbsku, Rumunsku, Albánii a Srbsku.

„Vzdělávací program Maple Bear je navržen tak, aby podporoval všechny aspekty vývoje dítěte – fyzický, intelektuální, emocionální i sociální. Naším posláním je vybavit žáky dovednostmi, které jim v budoucnu pomohou prosperovat v rychle se měnícím světě. Těší nás, že můžeme poskytovat dětem olomouckého regionu výjimečné vzdělávání v dvojjazyčném prostředí a zároveň rozšiřovat naši síť a udržovat nejvyšší vzdělávací standardy v celé České republice i v regionu,“ pronesl v rámci slavnostního projevu José Henrique Melo, výkonný ředitel celosvětové značky Maple Bear.

Foto: Maple Bear

„Kanadské školství se trvale řadí mezi pět nejlepších na světě a mezi anglicky mluvícími zeměmi je na nejvyšší příčce, jak dokládá žebříček PISA, který sestavuje Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD). Maple Bear disponuje vynikajícími výsledky kanadského vzdělávání a spojuje osvědčené kanadské výukové metody s místními požadavky na učební osnovy,“ říká Jiří Zelenda, generální ředitel společnosti Maple Bear Czechia.

„Společnost Maple Bear pro střední a východní Evropu se chystá na pozoruhodný růst a zároveň rozšiřuje své působení v Polsku, Česku, Bulharsku, na Ukrajině, v Rumunsku, Albánii, Řecku a dalších zemích. V roce 2024 překročila naše komunita studentů Maple Bear ve střední a východní Evropě počet tisíc a v následujících letech chceme v regionu otevřít více než sto padesát škol. Maple Bear, který slaví již dvě dekády, je nyní uznáván jako největší a nejrychleji rostoucí globální síť škol. Jsme hrdí na to, že můžeme přispívat k rozvoji vzdělávání ve střední a východní Evropě a připravovat děti na úspěch jako globální občany,“ dodává Yann Bidan, generální ředitel Maple Bear pro střední a východní Evropu.

Školy Maple Bear nabízejí komplexní kanadské vzdělávací programy s využitím kanadské metodologie, které vyvinuly odborníci této sítě škol pro předškolní, základní a střední školy. Přísné kontroly kvality zajišťují, že Maple Bear poskytuje ty nejlepší kanadské vzdělávací praktiky ve všech svých školách.

Rádi bychom vás pozvali na Den otevřených dveří, který se uskuteční ve středu 25. 9. od 15:30 do 17:00. Pro registraci využijte naše webové stránky www.olomouc.maplebear.cz.

Foto: MapleBear

Více o mateřské škole Maple Bear Olomouc

Maple Bear Olomouc je součástí nejrychleji rostoucí vzdělávací sítě, která poskytuje své služby v 39 zemích, aktuálně provozuje 600 škol a vzdělává více než 60 000 studentů. Maple Bear Olomouc nabízí vzdělávání pro děti ve věku od 3 do 6 let. Příští rok v září 2025 se mateřská škola rozroste o základní školu Maple Bear Olomouc.

Maple Bear připravuje děti na budoucnost tím, že rozvíjí klíčové dovednosti, jako je komunikace, leadership, práce v týmu, gramotnost, sociální dovednosti a další. Vysokou kvalitu výuky zajišťují učitelé Maple Bear, kteří jsou pravidelně školeni podle nejnovějších pedagogických metod a kanadské metodologie.

Mateřská škola Maple Bear v Olomouci je spolu se základní školou Maple Bear v Brně první pobočkou Maple Bear v České republice.

Co přináší kanadská metodologie?

Bilingvní výuku založenou na imerzní metodě, která učí angličtinu přirozeným způsobem: Děti jsou postupně ponořeny do prostředí, kde se angličtina používá jako hlavní jazyk. Kanadský vzdělávací systém klade velký důraz na rozvoj kritického a analytického myšlení. Děti jsou povzbuzovány k tomu, aby si pokládaly otázky, diskutovaly o problémech a nacházely vlastní řešení, čímž se zvyšuje jejich schopnost samostatného uvažování a rozhodování.

Učitelé se snaží přizpůsobit vzdělávání individuálním potřebám a schopnostem každého dítěte. Tento přístup zohledňuje rozdílné styly učení a umožňuje maximální rozvoj potenciálu každého dítěte. Vzdělávání v kanadských školách často zahrnuje projektově orientované aktivity, které podporují učení na základě praxe. Děti se vzdělávají na různorodých projektech, které propojují teoretické znalosti s praktickými dovednostmi a spoluprací v týmu. Kanadská metodologie klade důraz na rozvoj nejen akademických znalostí, ale také sociální, emoční a fyzické stránky dítěte. Maple Bear vytváří prostředí, kde se děti učí důležitým životním dovednostem, jako je spolupráce, empatie a respekt k ostatním.