Sigma má další přípravnou výhru, přehrála i Žilinu - OLOMOUC.CZ
Reklama

Sobota 5. října 2024, svátek má Eliška, venku je 8.5 °C

Sigma má další přípravnou výhru, přehrála i Žilinu

Sport

6.7.2024

Autor: Petr Pelíšek

Fotbalistům SK Sigma Olomouc se v přípravě na novou sezónu daří. Zatím v ní mají bilanci dvou výher a dvou remíz, když druhé vítězství si připsali dnes ve Slatinicích v duelu proti MŠK Žilina.

Olomoučtí vstoupili do zápasu aktivně a hostům toho mnoho nedovolovali. I přes jisté náznaky šancí a střelecké pokusy se stav poprvé měnil až po půlhodině hry. To když potrestali žilinskou ztrátu. Kliment byl proto sám před brankářem, který jeho velkou šanci zmařil. Jenže míč vyrazil jen k dobíhajícímu Spáčilovi, který ho při další pokusu o zákrok velmi dobře přehodil. Do přestávky se stav nezměnil, i když Sigma měla další šance. V té největší trefil Mikulenka pravou tyčku a následná bomba Hadaše cíl nenašla. Po změně stran to na hřišti vypadlo podobně. Sigma si hrála to svoje a soupeře v zásadě k ničemu nepouštěla. Další branky mohli přidat Mikulenka nebo Šíp, ale nebyli přesní. Hostům se pak povedla jedna nebezpečná akce, kterou zmařil výtečným zákrokem brankář Stoppen. V 81. minutě pak jistil olomouckou výhru Navrátil, který dorážel střelu Juliše do tyčky.

„Vyhráli jsme zaslouženě, měli jsme více šancí, než soupeř. Byli jsme nebezpečnější, jsme spokojení, že jsme navázali na středeční výhru nad Trenčínem. Hráče jsme rozdělili, aby měli zápasovou minutáž s tím, že někteří jeli hrát s béčkem do Lanžhotu proti Petržalce. Kádr budeme zužovat v příštím týdnu,“ řekl Tomáš Janotka, trenér SK Sigma.

SK Sigma Olomouc – MŠK Žilina 2:0 (1:0)

Branky: 29. Spáčil, 81. Navrátil. Diváci: 430.

SK Sigma: 1. poločas: Stoppen - Hadaš, Dohnálek, Elbel, Sláma - Mikulenka, Breite, Spáčil , Zorvan, Šíp - Kliment. 2. pol.: Stoppen - Hadaš (70. Zifčák), Dohnálek, Matys, Sláma (70. Elbel) - Mikulenka (70. Šíp), Breite (70. Pospíšil), Spáčil (80. Zorvan), Zorvan (70. Fiala), Navrátil - Kliment (70. Juliš). Trenér Tomáš Janotka.
Žilina: Belko (46. Badžgoň) - Minárik (62. Leitner), Stojchevski (46. Kelembet), Ndjeungoue (62. Jaššo) - Kopásek (62. Hranica), Gidi (78. Drame), Sauer (78. Vaľko), Bari (46. D. Javorček) - Kaprálik (62. Ďatko), Bile (62. Adang), Badjie (62. S. Javorček). Trenér Michal Ščasný.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip