Sigma podruhé v sezoně prohrála - OLOMOUC.CZ
Reklama

Čtvrtek 19. září 2024, svátek má Zita, venku je 18.1 °C

Sigma podruhé v sezoně prohrála

Sport

17.9.2024

V rámci dohrávky šestého kola Chance ligy hrála olomoucká Sigma v Plzni proti Viktorii. V Doosan Aréně domácí zvítězili 2:1, oba jejich góly vstřelil Pavel Šulc, za hosty snižoval minutu před koncem řádné hrací doby Pokorný.

V úvodních minutách se ve Štruncových Sadech hrál opatrný fotbal. Viktoria ani Sigma nechtěly udělat chybu. Změnilo se to ve 13. minutě. Šulc vysunul Vydru, ale brankář Stoppen zasáhl včas a dobře. Ve 20. minutě to po centru Kalvacha zkoušel Červ, ale jeho střela letěla nad břevno. Po chvíli střílel z hranice šestnáctky Kalvach, brankář Stoppen byl opět připraven. Čtyři minuty před koncem prvního poločasu se Šulc dokázal dostat na polovinu hostů a vyzval ke skórování Adua. Brankář Stoppen byl ovšem opět ve střehu. Vzápětí ale brankář Tvrdoň našel Šulce, který byl bráněn velmi laxně a propálil z ostrého úhlu Stoppena. Viktoria si tak odnesla z prvního dějství jednobrankový náskok. V 55. minutě byl v akci znovu Šulc. Po olomoucké chybě v rozehrávce dal druhou branku. A to už nevypadalo pro Sigmu dobře. Šulce měl v 69. minutě na noze hattrick, ale jeho střelu zpacifikoval brankář Stoppen. Sigma během celého zápasu nebyla ze hry moc nebezpečná. Nezměnilo to ani trojí střídání po hodině hry. To šel do akce také útočník Lukáš Juliš, který nakonec se zraněním kolena musel střídat. V 89. minutě mírnil olomouckou prohru hlavou po přímém kopu Pokorný. V nastavení se Sigma tlačila za vyrovnáním, jenže Viktoria všechny její akce odvrátila a naopak sama vyrážela do protiútoků. Gól už ale nepadl a Plzeň zvítězila 2:1.

„Snažili jsme se být odvážní celý zápas. Kvalita soupeře, který v lize dostal zatím jen dva góly, ale byla obrovská. Tušili jsme, že proti Plzni si asi tolik příležitostí nevytvoříme. Měli jsme hodně laciných ztrát. Míče, které Šulc nebo Adu byli schopní uhrát, jsme my ztráceli. Je pravda, že gól na dva jedna nás nakopl do závěrečného tlaku, kde jsme měli několik nebezpečných centrů a standardek. Souhlasím, že kdyby se nám to podařilo dřív, tak drama mohlo být o dvacet třicet minut delší. Hodně hru oživili Honza Vodháněl a Dele, kteří pak obranu soupeře trápili," řekl Tomáš Janotka, trenér Sigmy Olomouc. A co Lukáš Juliš, který musel opustit hrací plochu na nosítkách? „Zatím víme jen to, že jde o zranění v oblasti kolena. Teprve se ale uvidí, jestli jde přímo o koleno z hlediska vazů, nebo v uvozovkách jenom svalového rázu. Spíš to ale vypadá na koleno," podotkl Janotka.

FC Viktoria Plzeň – SK Sigma Olomouc 2:1 (1:0)

Branky: 42. a 55. Šulc – 89. Pokorný. Rozhodčí: Starý – Slavíček, Leška. ŽK: Červ - Sláma, Langer, Dohnálek, Dele, Pokorný. Diváci: 7056.

Plzeň: Tvrdoň – Dweh, Markovič, Jemelka – Kopic (81. Mosquera), Kalvach, Červ, Šulc, Cadu (63. Havel)  – Vydra (81. Jindra), Adu (90+3. Hejda). Trenér Miroslav Koubek.

SK Sigma: Stoppen – Hadaš (59. Mikulenka), Dohnálek, Pokorný, Sláma – Chvátal, Langer (73. Dele), Breite, Zorvan, Fiala (59. Vodháněl) – Kliment (59. Juliš, 76. Šíp). Trenér Tomáš Janotka.

Reklama

Obuv HULMAN

Katalog firem » Obchod

Dámské turistické boty z kvalitní nubukové kůže, skvělá obuv i do terénu a na houby.
SLEVA 10% DO 19.9.2024.

Celá podešev je přišitá ke svršku, nehrozí rozlepení. Další pozitivum je pohodlí a polstrovaná kožená stélka.
V nabídce více barev i modelů.

Obuv Hulman
Denisova 19
772 00 Olomouc
otevřeno Po-Pá-9-18 hod.
So - 09-12 hod.
www.obuvhulman.cz
www.obuv-mustang.cz