Sigma šlape dál, vybrala Spartu - OLOMOUC.CZ
Reklama

Sobota 28. září 2024, svátek má Václav (dnes je Den české státnosti), venku je 13.2 °C

Sigma šlape dál, vybrala Spartu

Sport

27.9.2024

Fotbalisté SK Sigma Olomouc v předehrávce 10. kole Chance ligy šokovali na Spartě. Nastoupili tam oslabeni o čtyři hráče, scházeli střelec Kliment a stoper Dohnálek. Po prvním půlce Hanáci prohrávali, ale ve druhé třemi góly otočili skóre.

Ve 4. minutě skórovala Sparta, gól Haraslína ovšem nebyl uznán pro ofsajd. Ve 13. minutě už se stav měnil. Birmančevič z pravé strany odcentroval a Olatunji hlavou prostřelil Stoppena. Pražané pak měli častěji v držení míč a převahu, ale Sigma jim žádnou gólovku nedovolila. Avšak sama nebyla v ofenzivě potřebně přesná a odvážná. Poločas tak skončil vedením Sparty. Po přestávce to chvíli vypadlo stejně. V 57. minutě trefil Ryneš břevno. Ale pak začala Sigma dávat domácím lekci z produktivity a z toho, jak se trestají chyby soupeře. V 68. minutě se centr Zorvana zprava odrazil od Mikulenky k Muritalovi, který srovnal na 1:1. Byl to jeho první gól v první české lize. O deset minut později už Sigma vedla. Hosté vyrazili do brejku. V situaci dva na jednoho Muritala místo přihrávky zakončoval. Naštěstí tak, že míč tečoval protihráč do kroku Fialovi. I ten se v první lize trefil poprvé. V 86. minutě pak Zorvan dokázal využít hrubky Zeleného a špatného postavení brankáře a do prázdné dal na tři k jedné. Ale hotovo ještě úplně nebylo. V 87. minutě vyloučen po druhé žluté Šíp. V úvodu nastaveného čase pak Sparta snížila, ale oslabená Sigma už si potom, i díky skvělému zákroku brankáře Stoppena proti ráně Haraslína do levého vinklu, dokázala výhru uhlídat.

AC Sparta Praha – SK Sigma Olomouc 2:3 (1:0)

Branky: 13. Olatunji, 90. Krasniqi – 68. Muritala, 78. Fiala, 86. Zorvan. Rozhodčí: Berka – Vlček, Machač. ŽK: Laci, Harslín, Muritala, Šíp, Sláma, Stoppen. ČK: 89. po 2. ŽK Šíp. Diváci: 16538.

Sparta Praha: Vindahl – Vitík, Panák (85. Krasniqi), Zelený – Preciado (61. Wiesner), Laci (85. Sadílek), Kairinen, Ryneš – Haraslín, Olatunji (71. Rrahmani), Birmančevič (61. Tuci). Trenér Lars Friis.
SK Sigma Olomouc: Stoppen – Hadaš, Pokorný, Král, Sláma – Mikulenka (76. Šíp), Zorvan (90+4 Langer), Breite, Spáčil (90+4 Vraštil), Vodháněl (61. Fiala) – Muritala. Trenér Tomáš Janotka.

Reklama

Galerie Šantovka

Katalog firem » Obchod » Supermarkety, hypermarkety, obchodní domy a centra

Nákupní, zábavní a společenské centrum v srdci Olomouce. Kromě více než 200 obchodů můžete navštívit také útulné kavárny a kvalitní restaurace, multikino, divadlo nebo bowlingovou arénu...