Sigmě budou na Spartě scházet Kliment a Dohnálek - OLOMOUC.CZ
Reklama

Sobota 28. září 2024, svátek má Václav (dnes je Den české státnosti), venku je 13.2 °C

Sigmě budou na Spartě scházet Kliment a Dohnálek

Sport

26.9.2024

Autor: Petr Pelíšek

Předehrávku 10. kola Chance ligy obstará páteční duel AC Sparta Praha – SK Sigma Olomouc. Hrát se bude od 19.30 a hostům budou scházet dva hráči. Trest za karty mají na jeden zápas útočník Jan Kliment a obránce Adam Dohnálek.

Letenský obhájce titulu spolu se Slavií jako jediní v nejvyšší soutěži v tomto ročníku neprohráli. „Hrajeme proti úřadujícímu mistrovi, Sparta hraje Ligu mistrů. Je to tým, který má plno reprezentantů, kvalitní hráče ze zahraničí. Bude to pro nás velký křest ohněm. Věřím, že zkušenost ze zápasů na Slavii a v Plzni pro nás může být dobrá a budeme se prezentovat dobrým výkonem, jako jsme se jím prezentovali v předchozích utkáních,“ řekl trenér Sigmy Tomáš Janotka.

Zatímco Adama Dohnálka může nahradit třeba Janem Králem, střeleckou formu Jana Klimenta bude suplovat obtížně. „Absence jsou dvě, ale bereme to jako realitu. Byli součástí základní sestavy. Honza Kliment je náš rozdílový hráč, je to nejlepší střelec ligy a svými góly nám pomohl k hodně bodům. I svým výkonem. Věřím, že hráči, kteří dostanou místo těchto dvou příležitost, ji chytnou za pačesy a budou plnohodnotnou náhradou,“ podotkl Janotka.

Zápas AC Sparta Praha – SK Sigma Olomouc je na programu v pátek 27. září od 19.30 (rozhodčí Ondřej Berka – Matěj Vlček, Lukáš Machač).

Předpokládané sestavy
AC Sparta Praha: Vindahl - Vitík, Ross, Zelený - Wiesner, Kairinen, Sadílek, Ryneš - Daněk, Birmančevič - Olatunji. Trenér Lars Friis.
SK Sigma Olomouc: Stoppen - Chvátal, Pokorný, Král, Sláma - Vodháněl, Zorvan, Breite, Langer, Mikulenka - Fiala. Trenér Tomáš Janotka.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip