TOMI-REMONT pro Prostějov, VK Šantovka stříbrný - OLOMOUC.CZ
Reklama

Čtvrtek 19. září 2024, svátek má Zita, venku je 14.6 °C

TOMI-REMONT pro Prostějov, VK Šantovka stříbrný

Sport

15.9.2024

Mezinárodní volejbalový turnaj žen vyhrál potřetí v řadě VK Prostějov. Jeho 36. ročník, hraný dříve jako turnaj O pohár rektora Univerzity Palackého, byl také 4. ročníkem memoriálu legendárního trenéra Olomouce Jiřího Teplého. VK Šantovka Olomouc UP skončil na turnaji druhá, když v nedělním finále nestačila právě na Prostějov. Třetí skončil Sokol Šternberk, v závěrečném duelu zdolal kyperský Lemesos 3:2, který byl čtvrtý.

Letošního TOMI-REMONT Cupu se zúčastnily čtyři celky. Hrálo se každý s každým a na celkové pořadí. Všechny své zápasy vyhrál Prostějov, který tak zaslouženě obhájil loňský triumf. V pátek zdolal Prostějov Sokol Šternberk 3:0, v sobotu mu jako jediný sebral set Lemesos 3:1 a v nedělním dopoledním finále vyhrál Prostějov 3:0 i nad Olomoucí, i když poslední set byl hodně dramatický a Prostějov jej vyhrál po několika sporných míčích 28:26.

Kvalitní přípravu před startem nové sezóny ocenil předseda VK Šantovka UP Olomouc Jiří Zemánek: „Letošní TOMI-REMONT CUP, myslím si, zapadá do předchozích ročníků, byť hrály jen čtyři celky, na druhé straně systém turnaje umožnil týmům hrát kvalitnější zápasy, protože každý den hrály jeden těžký zápas, což se přiblížilo i extraligovým duelům, kdy se také hraje jen jeden duel. Jsme velmi spokojeni s tím, jaká byla návštěvnost na turnaji, děkujeme divákům, v sobotním derby Olomouc – Šternberk byla extraligová návštěva, čehož si moc vážíme. Samozřejmě víme, že to bylo shodou okolností a vlivem počasí, alespoň jsme lidem chvilku dali zapomenou na starosti, které byly a budou spojené s nepříznivým počasím.“

Jak se předsedovi klubu líbily výkony olomouckého týmu? „Na první pohled výkony nevypadaly špatně, srovnání s kvalitním extraligovým klubem z Prostějova nevyznělo pro náš klub úplně dobře, na druhou stranu ve třetím setu hrál soupeř v plné sestavě a tam už to bylo vyrovnané. Byla to příprava, ale za 14 dní začíná ostrá soutěž, takže výkon našeho družstva se mi jeví tak, že by to mohlo vypadat lépe než v předchozích dvou letech. Příprava je příprava, hráčky se chovají mnohdy jinak v extralize, kdy je tlak od více fanoušků, je tu televize, novináři, sponzoři. Věřím, že když nemáme sto procent v přípravě, tak jdeme spíše cestou Olympu, který v přípravě zkouší hráčky do důsledku, což se pak projevuje tím, že v průběhu sezóny formu naberou a vrcholí jim v play-off. To bylo vidět i v utkání Olomouce s Prostějovem, kdy trenér šetřil smečařku Frankevychovou, protože bylo předem dané, že každá smečařka odehraje dvě utkání na turnaji. A je dobré, že to takto umíme dodržet,“ dodal k formě týmu před sezónou Jiří Zemánek.

Pozitivně hodnotil průběh turnaje a vystoupení svého celku kouč Šantovky Jan Drešl. „Páteční utkání s Lemesosem bylo pro nás takové zahřívací, spíše v tréninkovém tempu s jasným výsledkem 3:0. V sobotu to bylo se Šternberkem opět na 3:0, ale Sokol už dokázal v utkání hodně kousat. Byl určitě náročným soupeřem, jsem rád, že během těch dvou utkání jsem mohl prostřídat všechny hráčky. Prostějov byl favoritem turnaje a je i celé extraligy, takže jsme se na zápas hodně těšili. První dva sety jsme bohužel hráli v jakési křeči a prostějovský celek byl o krok, o dva před námi. Třetí set byl vyrovnanější, v závěru bylo pět sporných míčů. Bohužel jsme to prohráli, což je pro nás lekce. Ale Prostějov hrál proti nám v plné síle, my jsme některé hráčky ještě šetřili a třeba Míša Nečasová nám chyběla kvůli lehčímu zranění, tak doufám, že v ostrém zápase to utkání zvládnout lépe. Jinak jsem rád, že holky na sobě pracují, výkonnost posouváme, takže věřím, že do startu extraligy vše ještě vyladíme,“ řekl k výkonu svých svěřenkyň na turnaji olomoucký trenér.

A jak viděl turnaj trenér bronzového Šternberka Miroslav Jehlář? „Pořád se ještě sehráváme, snažíme se v utkáních více mluvit, komunikovat spolu, zatím nám to občas nevychází, ještě to tedy není ideální. Máme momenty, kdy vše klape, ale taky situace, kdy děláme zbytečné chyby a soupeř má body prakticky bez práce. Ale jsme rád, že jsme poslední zápas s Lemesosem dokázali otočit a vyhrát, byť v pěti setech až v tie-breaku. Věřím, že formu ještě před startem nejvyšší soutěže posuneme.“

Výsledky TOMI-REMONT Cupu 2024 (Memoriálu Jiřího Teplého)
Pátek 13. 9. 2024
Olomouc –Lemesos 3:0
Šternberk–Prostějov 0:3
Sobota 14. 9. 2024
Lemesos–Prostějov 1:3
Šternberk–Olomouc 0:3
Neděle 15. 9. 2024
Olomouc–Prostějov 0:3
Šternberk–Lemesos 3:2

Pořadí TOMI-REMONT CUP 2024
1. VK Prostějov
2. VK Šantovka Olomouc UP
3. Sokol Šternberk
4. Lemesos Volleyball

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip