Tipy na víkend: Burgery, Podzimní Flora a zvěřinové hody - OLOMOUC.CZ
Reklama

Pátek 4. října 2024, svátek má František, venku je 8 °C

Tipy na víkend: Burgery, Podzimní Flora a zvěřinové hody

Tipy na víkend

DNES 00:01

Marie Sotonová

Tento víkend na vás čeká spoustu zajímavých gastronomických akcí, sportovních zážitků i kultury. Podívejte se, co se všechno v Olomouci děje :)

Pátek

08:00 / Šantovské trhy / Galerie Šantovka
09:00 / Flora Olomouc - Hortikomplex / Flora Olomouc
10:00 / Burger Street Festival / Galerie Šantovka
18:00 / HC Olomouc - Mountfield HK / Zimní stadion
18:00 / Rok vdovy + delegace / Kino Metropol
19:00 / Válka Roseových / Divadlo Tramtarie
20:00 / BRANKO'S BRIDGE + MIDNIGHT SWIMMERS / Jazz Tibet Club

Pátek - Sobota - Neděle

I druhý den Podzimní Flory můžete očekávat zajímavý doprovodný program. Můžete se pokochat floristickou soutěží nebo se něco užitečného dozvědět na přednášce Milana Navrátila s názvem Virózy a fytoplazmózy na zahrádce. Poté vás ohromí svou kuchařskou show člen Asociace kuchařů a cukrářů ČR – Jan Horký. Více k programu naleznete zde →

Až do neděle budete mít možnost ochutnat ty nejlepší burgery z celé republiky. Kromě těch klasických hovězích budou na výběr i třeba z trhaného či rybího masa a chybět nebudou ani burgery vegetariánské. Svou kuchařskou show zde bude mít Roman Paulus, který návštěvníkům ukáže, jak si doma leccos vylepšit a ugrilovat třeba filet z lososa nebo salát.

Pro hokejisty Olomouce se začínají karty pozitivně obracet. Již dnes od 18 hodin budou mít šanci opět zabojovat a šplhnout v tabulce Tipsport Extraligy. V osmém kole se utkají s Hradcem Králové.

Film Rok vdovy vypráví příběh o odvaze, naději a síle začít znovu po smrti životního partnera. Scénář vznikl volně podle deníků Zuzany Pokorné, které na pokračování a s velkým čtenářských ohlasem publikoval týdeník Respekt. V titulní roli exceluje herečka Pavla Beretová, která společně s režisérkou filmu Veronikou Liškovou přijede tento pátek film uvést do kina Metropol. Po projekci proběhne diskuze.

Příběh o tom, jak se z počáteční lásky může vyvinout nenávist až za hrob, si pro vás připravilo divadlo Tramtarie. Inscenace Válka Roseových je na motivy stejnojmenné filmové předlohy s Michaelem Douglasem, Kathleen Turnerovou a Danny DeVitem. Vy ji můžete vidět dnes na divadelních prknech od 19 hodin.

Sobota

07:00 / Selské trhy na olomoucké tržnici / Tržnice
08:00 / Šantovské trhy / Galerie Šantovka
08:30 / Bruslení veřejnosti / Zimní stadion
09:00 / Víkendový herecko-režijní workshop / Moravské divadlo
09:00 / Flora Olomouc - Hortikomplex / Flora Olomouc
10:00 / Olomouc pevnostní / 1. máje
10:00 / Burger Street Festival / Galerie Šantovka
11:00 / Zvěřinové hody / Poděbrady
14:00 / International Haná / Tereziánská zbrojnice
14:30 / Slavnosti umění kuchařského / Červený kostel
15:00 / Be2Can: Kočičí odysea / Kino Metropol'
18:00 / BK Olomoucko - USK Praha / Čajkaréna
19:00 / Čekání před nebeskou bránou / Divadlo Tramtarie
19:00 / Život v lehkosti / RCO
20:00 / Iron Maidnem a Hungarian Iron Maiden Tribute Band / Bounty Rock Cafe
20:00 / Be2Can: Semínko posvátného fíkovníku / Kino Metropol

Pátek - Sobota - Neděle

V sobotu a v neděli se na Zimním stadionu opět koná veřejné bruslení. Oba dva dny bude možnost navštívit ledovou plochu hned ve dvou časech. Ráno to bude od 08:30 do 09:30 a odpoledne v sobotu od 17:00 do 18:00 a v neděli od 18:00 do 19:00. Cena je jednotná 50 Kč. 

Na olomouckých Poděbradech se pořádají zvěřinové hody! Všichni milovníci zvěřiny se můžou těšit na speciality jako je domácí paštika, srnčí gulášek, jelen na víně nebo řízeček z divočáka. Přijďte ochutnat něco nezvyklého v sobotu či v neděli od 11 hodin.

V Tereziánské pevnosti můžete poznat vzdálené kultury v rámci akce International Haná. Čeká na vás Vietnam, Čína, Francie, USA, Indonésie, Česko a mnoho dalších zemí, které se vám přiblíží pomocí své kuchyně, hudby a různorodých workshopů a exkurzí. Vstupné je zdarma.

Ve foyer Červeného kostela můžete nakoupit speciality a poslechnout si hudební program.
Pokud jste ještě neviděli právě probíhající výstavu, máte teď jedinečnou možnost a to i s komentovanou prohlídkou od autorky výstavy a historičky VKOL Petry Kubíčkové. V 16:15 pak následují „Hovory o umění kuchařském“ s šéfem Long Story Short Petrem Henešem, se kterým se budete poté moct zúčastnit interaktivního vaření. Harmonogram Slavností umění kuchařského najdete zde →

Basketbalisté Olomoucka přivítají pražské USK. Olomoucku po úspěšném startu sezóny vítězství vždy o pár bodů utekla. Uvidíme jak se basketbalistům povede v 5. kole Kooperativy NBL. Zápas začíná v 18 hodin.

Neděle

08:00 / Šantovské trhy / Galerie Šantovka
08:30 / Bruslení veřejnosti / Zimní stadion
09:00 / Víkendový herecko-režijní workshop / Moravské divadlo
09:00 / Flora Olomouc - Hortikomplex / Flora Olomouc
10:00 / Burger Street Festival / Galerie Šantovka
10:00 / O Pračlovíčkovi / Divadlo Tramtarie
10:00 / Pohádka o stvoření / Moravské divadlo
11:00 / Zvěřinové hody / Poděbrady
13:00 / Dětské neděle plné her / Galerie Šantovka
15:00 / Pianothéka v Šantovce / Galerie Šantovka
15:30 / SK Sigma Olomouc vs. Bohemians Praha 1905 / Andrův stadion
16:00 / Míša Růžičková: Dobrodružství se sloníkem Toníkem / Kino Metropol
16:00 / XV. benefiční koncert na opravu kaple svatého Jana Nepomuckého / Sedm Dvorů
19:00 / Horory z manželských ložnic / Divadlo Tramtarie

Pátek - Sobota - Neděle

V neděli máme na programu hned dvě dětská divadelní představení a obě se ve svém ději přesunou trochu do minulosti. V divadle Tramtarie můžete s ratolestmi navštívit v 10 hodin hru O Pračlovíčkovi, po které bude následovat zábavný program jako jsou tvořivé dílničky, fotokoutek a soutěže. A v Moravském divadle na vás čeká Pohádka o stvoření, kde se pokusí dětem odpovědět na otázky jako jsou: Jak vznikl vesmír? Kde se v něm vzaly planety? A jak se zrodil na Zemi život? Toto představení můžete vidět buďto dopoledne v 10 hodin nebo po obědě ve 14 hodin.

Pro děti bude i program v Šantovce, kde bude Dětská neděle plná her. Tématem této neděle budou dřevěné hračky. Většina z nich jsou vyráběny v České republice a získávají mnoho ocenění za kvalitu. Děti si budou moct vyzkoušet a pohrát se stavebnicemi a různými skládačkami ze dřeva.

V Šantovce se i tuto neděli opět koná tradiční Pianothéka Richarda Pogody a Miroslava Švihálka. Budete si moct vyslechnout a zanotovat zábavné písničky od Voskovce a Wericha na klavír a saxofon. Koncert začíná v 15 hodin a nově je umístěn ve 2. patře u prodejny Art Studio.

Sigma Olomouc hostí na Andrově stadionu v 15:30 Bohemians Praha 1905. Sigma doma zatím neinkasovala žádnou prohru, navíc bude mít zpátky Klimenta, který je stále nejlepším střelcem Chance Ligy. Klokani venku ale taktéž neprohráli, pouze remizovali. Můžeme se tak těšit na opět zajímavé utkání.

Spolek na ochranu a zvelebení Sedmi Dvorů a farnost Moravský Beroun Vás zvou od 16 hodin na XV. benefiční koncert na opravu kaple svatého Jana Nepomuckého v Sedmi Dvorech. Vystoupí studentky a profesorky Konzervatoře Evangelické akademie z Olomouce. V programu zazní skladby Dvořáka, Smetany, Rachmaninova, Händla, Pergolessiho ale i popové evergreeny. Vstupné dobrovolné.

Přejeme hezký víkend!

Autor článkuMarie Sotonovásotonova@olomouc.cz

Marie Sotonová