Tipy na víkend: Colores, jóga v kostele i Selské trhy - OLOMOUC.CZ
Reklama

Neděle 8. září 2024, svátek má Mariana, venku je 21.2 °C

Tipy na víkend: Colores, jóga v kostele i Selské trhy

Tipy na víkend

26.7.2024

Marie Sotonová

Je tu víkend a s ním festival latinskoamerické hudby Colores, koncerty na Poděbradech nebo v Letním kině, Selské trhy i filmové novinky.

Pátek

17:00 / Rooftop Fun #6: Nela & Dee Hash / Telegraph
17:30 / Zápisník alkoholičky / Kino Metropol
18:00 / Body & Soul Yoga v kostele / Červený kostel
19:00 / Free Fallin / Poděbrady
19:00 / Afterparty s DJs Loudspeaker a Ondrash / Bassment
19:30 / Vezmi mě na Měsíc / Kino Metropol
20:30 / Galavečer flamenca / Horní náměstí
21:00 / Zahradníkův rok / Letní kino

Pátek - Sobota - Neděle

Jak už je o letních pátcích zvykem, i tento můžete navštívit Telegraph Rooftop Fun. V šesté epizodě této hudební akce se vám představí Rnb Djs Nela & Dee Hash. Smyslné Rnb je jako dělané pro pohodové letní večery. Užijte si volný čas na lehátku s lahodným drinkem a atraktivním výhledem, ovšem věříme, že vás hudební sety donutí se rychle zvednout a jít si zatančit. Pokračovat můžete na afterparty do Bassmentu, kde na vás čekají skvělé drinky a vstup s páskou zdarma.

I když se může zdát spojení jógy a kostela trochu neobvyklé, pro renovovaný Červený kostel to rozhodně neplatí. Vyzkoušejte v těchto unikátních prostorech lekci jógy, která začne krátkou meditací, pokračovat bude takzvanou flow neboli česky plynutím, které vás připraví na druhou polovinu lekce. V té se bude praktikovat vinyasa, což je dynamičtější druh jógy, ve které se pracuje zejména s dechem. Zakončení bude opět relaxací. S sebou si vezměte cvičící podložku, pohodlné oblečení a na závěr i lahev s vodou. 

Minout by vás neměl ani Galavečer flamenca, který se koná v rámci festivalu Colores. Na Horním náměstí budete moc ochutnat gastronomii celého světa a hlavně si zatančit. Vystoupí umělec Pedro Navarro. Ten je jedním z mála kytaristů, který je schopen zahrát Rodrigův slavný koncert Aranjuez a potom jít na flamenkovou fiestu a improvizovat zde do rána společně s flamenkovými tanečníky a zpěváky.

Sobota

07:00 / Selské trhy na olomoucké tržnici / Tržnice
15:00 / V hlavě 2 / Kino Metropol
17:00 / Deadpool & Wolverine / Kino Metropol
19:00 / Fiesta Latina / Horní náměstí
19:00 / TAK CO? / Poděbrady
19:00 / Dj Cata (USA) / Letní kino
19:30 / Hrabě Monte Christo / Kino Metropol
21:00 / Život Briana / Letní kino

Pátek - Sobota - Neděle

Pokud chcete trochu obohatit své spižírny o nekonvenční potraviny, tak využijte příležitosti, a navštivte Selské trhy na olomoucké tržnici. Najdete zde sezónní ovoce a zeleninu, kefíry, sýry, uzeniny nebo třeba džemy a sirupy.

Dnes vás čekají hned tři různé hudební zážitky a všechny v 19 hodin, je jen na vás, který hudební styl vás zaujme nejvíce. Na Horním náměstí zažijete opět v rámci festivalu Colores nálož latinské kultury Fiesta Latina. Se skupinou Carisma se přenesete do Karibiku. Svou energií vás nadchnou umělci posbíraní ze zemí Latinské Ameriky a převážně pak z Kuby.

Do Letního kina přijede z USA Dj Cata. Obvykle své sety přizpůsobuje publiku, bude tedy záviset i na vás, jakou mu budete posílat energii nazpět. Začíná většinou pomaleji a poté se dostává k tvrdším techno i garage zvukům.

A do třetice se můžete vydat na olomoucké Poděbrady, kde zahraje skupina Tak co?. Přátelský po-rock ozvláštní i hra na trubku nebo klávesy.

Neděle

14:00 / Léto s kovbojem / Doubravský dvůr
15:00 / Já, padouch 4 / Kino Metropol
17:00 / Zápisník alkoholičky / Kino Metropol
17:00 / Promenádní koncerty / Smetanovy sady
19:00 / Koncert klasické hudby / Arcidiecézní muzeum
19:00 / Až na konec světa / Kino Metropol

Pátek - Sobota - Neděle

Toto léto vás zveme na Doubravský Dvůr u Červenky na nezapomenutelné nedělní odpoledne s názvem Léto s kovbojem. Odpolední program nabízí živou hudbu, možnost zapůjčení lodičky a skvělé zážitky pro celou rodinu. Přijďte si užít hezké odpoledne a prožít pravou atmosféru statku, který je vždy plný zvířat a chutí. Sledujte náš web a Facebook pro aktuální informace.

Ve Smetanových sadech se konají i tuto neděli Promenádní koncerty. K poslechu vám tentokrát zahraje Moravská veselka ze Sušic. Těšit se můžete na dechovou hudbu a krásné muzikantky a muzikanty v krojích.

Naopak na klasickou hudbu zavítejte do Arcidiecézního muzea. Ovšem ne tak ledajakou v rámci festivalu Colores zazní hudba pro kytaru velkých španělských skladatelů 19. a 20. století. Posluchači se mohou těšit na nejznámější skladby F. Tárregy, I. Albénize, E. Granadose, Manuela de Fally nebo J. Turiny, inspirované španělským tancem a folklórními rytmy, typické svou nádhernou středomořskou melodikou. Na kytaru bude hrát mistr Fernando Espí.

Až na konec světa je snímek, který se odehrává v 60. letech v San Franciscu. „Svobodomyslná Vivienne (Vicky Krieps) se zamiluje do zamlklého truhláře Holgera (Viggo Mortensen). Po jeho boku se vydává malebnou krajinou nevadských kaňonů a lesů najít svůj vysněný domov. Usídlí se v malém, zdánlivě klidném městečku, které ovládá zkorumpovaný starosta a jeho společníci. Když Holger odchází bojovat do občanské války, zůstává Vivienne sama čelit nástrahám drsného prostředí, do kterého vnáší chaos zejména despotický starostův syn Weston.“ tak zní anotace k filmu.

Přejeme hezký víkend!

Autor článkuMarie Sotonovásotonova@olomouc.cz

Marie Sotonová