Tipy na víkend: Levandulový festival nebo filmové klasiky v letním kině - OLOMOUC.CZ
Reklama

Sobota 5. října 2024, svátek má Eliška, venku je 9 °C

Tipy na víkend: Levandulový festival nebo filmové klasiky v letním kině

Tipy na víkend

5.7.2024

Marie Sotonová

Máme tu prodloužený víkend! Vyrazit můžete do voňavých levandulových polí nebo do letního kina. Podívejte se, co vše můžete navštívit. :)

Pátek

10:30 / Dřevorockfest /  Zámecká zahrada Dřevohostice
11:00 / Levandulový festival / Statek Bezděkov
15:00 / Já, padouch 4 / Kino Metropol
17:15 / Dokonalé dny / Kino Metropol
19:00 / Sugar and Spice holding company / Poděbrady
20:00 / Motorkáři / Kino Metropol
21:00 / Letní kino: Osvícení / Telegraph
21:21 / Pulp Fiction / Letní kino

Pátek - Sobota - Neděle

Festivalová sezóna ještě zdaleka není u konce. Dnes můžete vyrazit do zahrad zámku v Dřevohosticích na open-air hudební festival Dřevorockfest. Brány areálu se pro vás otevřou již o půl jedenácté, abyste se mohli pohodlně rozkoukat a zobnout něco k obědu. Od půl jedné pak zahrají známé rockové a punk-rockové kapely, kterými jsou Rybičky 48, Olympic, Krucipüsk, Horkýže Slíže, Arakain, Protheus, Limetall a BijouTerrier. Lineup s harmonogramem najdete zde →

Na statku v Bezděkově se opět rozvoní Levandulový festival. Na návštěvníky čekají besídky se zemědělci, jarmark s autorskou tvorbou, tematický dětský program nebo třeba vaření s levandulí. V pátek i v sobotu si budete moct poslechnout hudbu českých umělců jako je 05 a Radeček, Pavel Callta, Petra Janů nebo Stracené ráj. Programem bude provázet moderátor Vladimír Kořen. Můžete využít i autobus zdarma, který vás vyzvedne v Mohelnici a odveze až ke statku. Jeho jízdní řád i program najdete na Instagramu.

Na Poděbradech se koná další ze série letních koncertů. Tentokrát zde zaduní čistokrevný rockový náboj skupiny Sugar and Spice holding company, kteří vás nadchnou i nespoutanou improvizací. Tak k plavkám a SPFku přibalte i nějaký párty ohoz, protože v 19 hodin to tu kluci rozjedou!

Foto: Depositphotos

Pro filmové nadšence máme tento pátek hned několik možností. Je jen na vás, jestli chcete vyrazit na některou z novinek nebo na osvědčenou klasiku do letního kina. Kino Metropol promítá nejen pro děti oblíbené banánově žluté mimoně tedy Já, padouch 4. Následuje poetický film Wima Wenderse o tokijském uklízeči toalet s názvem Dokonalé dny a večer patří příběhu, jak se z nevinného koníčku může stát nebezpečná záležitost. Snímek Motorkáři začíná ve 20 hodin.

Letní kino Olomouc má pro vás nachytanou klasiku Pulp Fiction: Historky z podsvětí plnou legendárních hlášek. Kultovní film Quentina Tarantina letos slaví 30 let od prvního uvedení do kin. Na střeše Telegraphu vám vyraší husí kůže ze snímku Osvícení, který je na motivy stejnojmenné knihy Stephena Kinga.

Sobota

11:00 / Levandulový festival / Statek Bezděkov
15:00 / Lassie: Nové dobrodružství / Kino Metropol
17:00 / Hrabě Monte Christo / Kino Metropol
19:30 / Terapije / Letní kino
20:30 / Tiché místo: První den / Kino Metropo Metropol
21:00 / Přišla v noci / Letní kino

Pátek - Sobota - Neděle

Bezpráví, pomsta a zadostiučinění – to vše najdete ve snímku Hrabě Monte Christo. Nová adaptace na původní Dumasovu knihu nabídne tříhodinové dobrodružství. Příběh vypraví o lodním důstojníkovi Edmondovi Dantesovi, kterého čekají nadějné vyhlídky. Ze dne na den se díky zákeřnému plánu dostane do vězení pevnosti If. Zde se spřátelí s Abbém Fariou, vězněm ze sousední kobky, který mu prozradí, že se na ostrově Monte Christo nachází zapomenutý poklad. Edmondovi se podaří uprchnout a ukryté bohatství získat. Teď už je jen čas zjistit, kdo mu tehdy tak nehezky změnil život, a pomstít se.

Vyrazte do Letňáku na koncert Terapije, což je mladá pětičlenná kapela hrající autorskou popovou hudbu. Na bicí se vám představí Metoděj Kříž, na klávesy Anna Pražáková, na basovou kytaru zahraje Jakub Ligocký a na elektrickou Ondřej Kačmařík. O zpěv se postará hlas zpěvačky a kytaristky Terezy Lázničkové. Vstupné je dobrovolné.

 

Foto: Jan Procházka

Tiché místo je série psychologických hororů, kde přežije pouze ten, kdo ani nedutá. „Sam původně vyrazila do New Yorku na jednodenní výlet. Protože někteří lidé mají nehoráznou smůlu, vybrala si den, kdy přiletěli. Obřímu hmyzu podobní mimozemšťané okamžitě začali dávat lidem najevo, že je jen otázkou času, kdy přestanou být pány tvorstva. Ti, kterým se podaří přežít první vlnu útoků, zjišťují, že jedinou ochranou proti vetřelcům je zůstat naprosto potichu,“ tak zní anotace k filmu, při kterém vám tíživá atmosféra doslova vleze do kůže.

Přišla v noci je letošní oceňovaný koncert Simony Pekové. Představte si, že jste mladý pár, který žije svým velmi poklidným způsobem, a najednou vám jeden večer zazvoní u dveří vaše matka / potažmo tchyně, která je vaším pravým opakem... vychutnejte si tuto novinku v amfiteátru Letního kina.

 

Neděle

15:00 / Já, padouch 4 / Kino Metropol
17:00 / Promenádní koncerty / Smetanovy sady
17:15 / Až na konec světa / Kino Metropol
20:00 / Back to Black / Kino Metropol

Pátek - Sobota - Neděle

Oblíbení mimoni dostali další pokračování. Já padouch 4 přináší nové ďábelské postavy. Jednou z nich je i Grue junior, tedy synek Grua seniora, který má ale radši maminku a tátovi dělá spíš naschvály. Jejich rodinný život naruší Maxime Le Mal, kterého právě propustili z vězení. Ten se chce Gruovi pomstít za to, že ho do něj v prvé řadě dostal. Rodina je tak nucena jít do programu ochrany svědků, a přestěhovat se na předměstí. Tu ho ovšem pozná jeho fanynka – puberťačka, která touží po padoušské kariéře. 

Jako každou letní neděli i tuto můžete vyrazit do Smetanových sadů na Promenádní koncerty. Tentokrát vám zahraje Stanley’s Dixie Street Band. Pět elegantních fešáků v kloboucích a vestičkách jak z 20. let, kteří navíc hrají jazz!

Přejeme hezký víkend!

Autor článkuMarie Sotonovásotonova@olomouc.cz

Marie Sotonová