Tipy na víkend: Mora FEST, 20 let Tramtarie a maraton Harryho Pottera - OLOMOUC.CZ
Reklama

Čtvrtek 12. září 2024, svátek má Marie, venku je 8.5 °C

Tipy na víkend: Mora FEST, 20 let Tramtarie a maraton Harryho Pottera

Tipy na víkend

16.8.2024

Marie Sotonová

Zakončení festivalu Nejen shakespearovské léto, sport na vodě, na ledu i trávníku a spousta dalšího i tento letní víkend.

Pátek

16:15 / MORA Fest / Zimní stadion
18:00 / Noc s Harrym Potterem 2 / Kino Metropol
18:00 / DJ Srnka / Letní kino
19:00 / Oslava 20 let Divadla Tramtarie / Parkán Konvikt
19:00 / Večerní pohoda u Trojice / Horní náměstí
20:30 / Letní kino: Kolja / Telegraph
20:30 / Nuda v Brně / Letní kino

Pátek - Sobota - Neděle

Již dnes se opět otevřou brány Zimního stadionu, na kterém se koná kulturně-sportovní akce Mora FEST. Zahájí ho utkání mezi dorostenci HC Olomouc a HC Zubr Přerov. Poté Moravské divadlo zahraje oblíbenou detektivní komedii Splašené nůžky ve které pomůže vypátrat vraha i publikum. V sobotu budou souboje o vládce Hané pokračovat, ovšem tentokrát se ukáží hokejisté A týmu a junioři. Zahrají kapely O5 a Radeček, Reflexy a Kameron, zazpívá i zpěvák Xindl X. 

Dnes bude velká narozeninová oslava divadla Tratmtarie a zváni jste všichni! Zavzpomínáme na nejdůležitější milníky, pokřtíme Divadelní almanach a večer bude párty na koncert Natálie Tichánkové a 4GOOD. Za celou redakci gratulujeme k 20 úspěšným rokům na scéně!

Na Horním náměstí v rámci festivalu Večerní pohoda u Trojice zazpívá v 19 hodin Jarmila Beková francouzské šanzony v doprovodu Baguette bohème. V podobném duchu bude o půl deváté pokračovat La Boujeau.

 

Sobota

10:00 / MORA Fest / Zimní stadion
10:00 / AQUADECA 2024 / Aquapark Olomouc
10:00 / Den zvířecích rekordů / Zoo Olomouc
10:00 / Vintage.Market.Olomouc / Letní kino
13:00 / Oslava 25 let baru OSA / Konvikt
14:00 / Rock Flow / Korunní pevnůstka
15:00 / V hlavě 2 / Kino Metropol
17:00 / Zápisník alkoholičky / Kino Metropol
19:00 / Vlny / Kino Metropol
20:30 / Tobruk (filmová delegace: Václav Marhoul) / Letní kino

Pátek - Sobota - Neděle

Aquapark Olomouc společně s Decathlonem pořádá den plný sportu Aquadeca. Naplánované jsou soutěže, vyzkoušet si můžete jízdu na paddleboardu nebo potápění s maskou. Děti od 3 do 15 let mohou soutěžit ve dvou kategoriích Aquatlonu, ve kterém bude spojený běh a plavání. Registrace na závod začíná v 10 hodin, ale zábava tu bude po celý den!

Program pro celou rodinu bude i v zoo Olomouc. Nejrchlejším běžcem je gepard, největším živočichem je plejtvák a nejjedovatějším zvířetem je medúza čtyřhranka. Podobné zvířecí rekordy a superschopnosti budete moct pozorovat a testovat i dnes. Dozvíte se spousta zajímavostí a chybět nebudou ani hry a soutěže. 

Ať už se chcete vybavit back to school neboli na nový školní rok, sehnat originální dárek pro kamarády nebo si koupit jen tak něco pro radost – to vše zvládnete obstarat na Vintage Marketu. Na blešáku vás čekají nové designové kousky i retro poklady. 

Jakoby se s narozeninami roztrhl pytel. Oblíbený Cuban Cocktail & Cigars Bar OSA slaví 25 let  a u té příležitosti pořádá velkou latino party. O jídlo se postará Frančesko food truck, restaurace Stodola a Dos Amigos – Mexican Bistro. Součástí bude i koncert Richarda Mlynáře a Lukáše Marečka. Během dne budou miniworkshopy latinskoamerických tanců s Gabrielou Hořínkovou. A nakonec bude oblíbená kapela Mezcla Cubana v kompletním složení a Latino Dj.

Fanoušci současného českého rocku se mohou těšit na festival Rock Flow. Do prostředí Korunní pevnůstky přijedou Rybičky 48, Tři sestry, Škwor, Hanz’s Fuckers, Dogu i Walda Gang. Čeká na vás i zajímavý streetfood a drinky. Na stáncích se bude platit speciálními náramky s čipem, které zde obdržíte. Dobít kredit si můžete ještě doma, pokud tak učiníte, vyhnete se poplatkům za dobytí na místě. Neutracené peníze si můžete nechat vrátit do 14 dnů.

Neděle

10:00 / O princezně fotbalistce první / Parkán Konvikt
10:00 / Neděle s Harrym Potterem 2 / Kino Metropol
14:00 / Léto s kovbojem / Doubravský dvůr
14:30 / SK Sigma Olomouc vs. FK Mladá Boleslav / Andrův stadion
17:00 / Promenádní koncerty / Smetanovy sady
20:00 / Matky na tripu / Parkán Konvikt

Pátek - Sobota - Neděle

Toto léto vás zveme na Doubravský Dvůr u Červenky na nezapomenutelné nedělní odpoledne s názvem Léto s kovbojem. Odpolední program nabízí živou hudbu, možnost zapůjčení lodičky a skvělé zážitky pro celou rodinu. Přijďte si užít hezké odpoledne a prožít pravou atmosféru statku, který je vždy plný zvířat a chutí. Sledujte náš web a Facebook pro aktuální informace.

Narozeninovou oslavou divadla Tramtarie Olomoucké nejen shakespearovské léto nekončí. Ještě dnes můžete navštívit pohádku s bublinkovou show O princezně fotbalistce první anebo večer ve 20 hodin novinku letošního repertoáru Matky na tripu. 

Od minulé neděle s Harrym Potterem hlavní hrdina dospěl, a čeká ho souboj s Voldemortem. Druhá část oblíbené fantasy série z kouzelnického světa začíná opět v 10 hodin. Chybět nebude ani tematická výzdoba, soutěž o nejlepší kostým nebo filmový kvíz. 

V 5. kole Chance Ligy uvítá Sigma Olomouc fotbalisty z Mladé Boleslavi, která se v tabulce drží hned za Olomoucí. Utkání začne již o půl třetí. Ačkoliv už se mají vysoké teploty trochu srazit, nezapomeňte na ochranu proti sluníčku. 

V rámci Promenádních koncertů budeme pokračovat v latinskoamerických rytmech s kapelou Sambal. Koncert v altánku začíná tradičně v 17. hodin. 

Přejeme hezký víkend!

 

Autor článkuMarie Sotonovásotonova@olomouc.cz

Marie Sotonová