Tipy na víkend: Premiéra Kytice, GCF, Noc vědců i Adéla Elbel - OLOMOUC.CZ
Reklama

Sobota 28. září 2024, svátek má Václav (dnes je Den české státnosti), venku je 13.2 °C

Tipy na víkend: Premiéra Kytice, GCF, Noc vědců i Adéla Elbel

Tipy na víkend

27.9.2024

Marie Sotonová

Kromě toho, že je tu další víkend, tak s ním přichází i jeden státní svátek. V sobotu 28. září bude Den české státnosti a zároveň svátek sv. Václava. V tento den jsou obchody zavřené, ale pro kulturu a akce to neplatí :)

Pátek

06:00 / Oslavte 16. narozeniny OMEGA centra pohybem! / OMEGA centrum
17:00 / Noc vědců: Proměna / Olomouc
17:30 / Amerikánka / Kino Metropol
19:00 / Horory z manželských ložnic / Divadlo Tramtarie
19:00 / Kytice / Moravské divadlo
19:00 / Impro chance: Olivy & Improvýcvik / MUO
19:30 / Adéla Elbel: První poločas rozpadu / Telegraph
20:00 / Livin Free: Vladimír "Guma" Kulhánek slaví 80 / Bounty Rock Cafe
20:00 / Až na věky / Kino Metropol

Pátek - Sobota - Neděle

OMEGA centrum slaví 16. narozeniny a tak pro vás na celý den otevře svá sportoviště zdarma. Můžete vyzkoušet až tři skupinové lekce, vstup do fitness nebo si na celou hodinu zarezervovat kurty pro raketové sporty. Navíc nemusíte řešit ani hlídání potomstva v dětské zóně vám mezi 16. a 19. hodinou vaše dítko pohlídají, a vy si mezitím můžete trochu užít a kromě sportu i uplatnit 15% slevu do wellness zóny.

Páteční noc bude opět ve znamení vědy! Dnes se vám otevřou olomoucké instituce a uvedou vás do světa pokusů, zábavných workshopů a vědy. Je opravdu z čeho vybírat. Celý program a všechna místa naleznete zde →

Moravské divadlo uvede první premiéru letošní sezóny – je jí hra Kytice, inspirovaná motivy Karla Jaromíra Erbena. Režisér Marián Pecko si vybral devět balad z původních třinácti. Těšit se tak můžete na klasiky jako je Zlatý kolovrat, Vodník i Polednice.

Improvizační spolek Olivy se po delší pauze opět vrací. Tentokrát to nebude improvizační souboj, ale spíš oslava improvizace a předvedení jejích disciplín společně s lektory z Improvýcviku. 

Sobota

07:00 / Selské trhy na olomoucké tržnici / Tržnice
08:30 / Bruslení veřejnosti / Zimní stadion
09:00 / Historický Prostějov / Muzeum a galerie Prostějov
09:55 / Poznejte zblízka divadelní profesi: vlásenkárna / Moravské divadlo
10:00 / Lukostřelba pro veřejnost na hradě Šternberk / Hrad Šternberk
10:00 / Bezpečná cesta do školy / Výstaviště Flora
10:30 / Ztracená Fest! II / Olomouc, ztracená ulice
14:00 / Živelné odpoledne / Sluňákov
16:00 / SOMA: Prostor pro současné umění a psychoterapii / Fakultní nemocnice
18:00 / BK Olomoucko - Basket Brno / Čajkaréna
18:00 / DJ Srnka / Letní kino
18:30 / Tanec dervišů / Divadlo na cucky
19:00 / Kytice / Moravské divadlo
19:00 / Amerikánka s hereckou delegací / Premiere Cinemas
20:00 / Kabát Tribute / Bounty Rock Cafe

Pátek - Sobota - Neděle

Dnes v 08:30 a zítra v 08:15 si můžete opět zabruslit na Zimním stadionu. Cena veřejného bruslení je jednotná a to 50 Kč. Brusle si vezměte vlastní :).

Na hradě Šternberk si můžete vyzkoušet střelbu z luku. Na dolním nádvoří hradu vznikne sportovní střelnice a připravené budou luky pro všechny generace návštěvníků od dětí po seniory. Zkušení střelci vám vysvětlí techniku a naučí základy lukostřelby. Vše bude pod dohledem zkušených instruktorů oddílu Lukostřelba Olomouc.

I letos se uskuteční akce Bezpečná cesta do školy. V rámci ní můžete nahlédnout do hasičského auta, zjistit jak na Heimlichův chvat nebo si vyzkoušet stezku s takzvanými opileckými brýlemi. Třeba budete mít štěstí a vyhrajete i soutěž o let vrtulníkem. Součástí bude i přehlídka zájmových dětských kroužků. 

Ve Ztracené ulici se i přesto, že je dnes státní svátek, dobře najíte, napijete a možná i něco pokoupíte. Vrací se druhý ročník Ztracená fest. Potkáte zde jak rezidenty přímo ze Ztracené, tak i podniky z jejího blízkého okolí. A k tomu vám bude hrát i dobrá hudba!

BK Olomoucko dnes v 18 hodin vstupuje do třetího kola Kooperativy NBL. Po prvních dvou kolách má Olomoucko na kontě jednu výhru a jednu prohru. Stejně je na tom i dnešní soupeř Basket Brno. To by mohlo slibovat zajímavé utkání.

Multiplex PREMIERE CINEMAS v olomoucké Šantovce si připravil exkluzivní filmovou projekci s výjimečnými hosty. Drama Amerikánka uvedou v 19 hodin herci Pavla Beretová, Klára Kitto, Klára Melíšková, dětští hrdinové filmu a také režisér a producent filmu Viktor Tauš. Ještě dříve, od 18:30 hodin mohou diváci získat jejich autogram ve foyer multiplexu Premiere Cinemas.

Neděle

08:15 / Bruslení veřejnosti / Zimní stadion
15:00 / V hlavě 2 / Kino Metropol
15:00 / Pianothéka v Šantovce / Galerie Šantovka
16:00 / Sedlák kavalír / Komedianti / Moravské divadlo
17:00 / HC Olomouc - HC Verva Litvínov / Zimní stadion
17:15 / Leonardo: Nejslavnější díla / Kino Metropol
18:00 / GCF 68 SMASH GYM CAGE FIGHT 12 / Clarion Congress Hotel
19:00 / Amélie z Hejráku / Divadlo Tramtarie
20:00 / Velký finále PSO / Kino Metropol

Pátek - Sobota - Neděle

Přijďte na tradiční Pianothéku Richarda Pogody (klavír) a Miroslava Švihálka (saxofon). Vystoupení začíná v 15 hodin a trvá 120 minut. Nově najdete Pianothéku v druhém patře u prodejny Art Studio.

Hokejisty Olomouce čeká těžký soupeř – Verva Litvínov. Přijďte fandit na Zimní stadion od 17 hodin.

V kině Metropol můžete shlédnout dokument z cyklu Exhibition on Screen, který je průkopníkem a největším producentem v oblasti filmů o výtvarném umění. Nahlédnete tak na unikátní výstavy a do životů umělců, o kterých vypráví. Tentokrát pomocí filmařského umění poznáte jednoho z největších a nejtajemnějších umělců – Leonarda da Vinciho. Uvidíte tak obrazy jako Mona Lisa, Poslední večeře, Dáma s hranostajem, Madona ve skalách a mnohé další.

Opět se můžete těšit na již tradiční galavečer GCF 68 SMASH GYM CAGE FIGHT. Čeká nás nadupaná fightcard s celkem jedenácti zápasy. Sportovci se mezi sebou utkají v MMA, K-1 i boxu. Poté bude následovat afterparty v Great Gatsby baru.

Divadlo Tramtarie opět nasadilo laskavou komedii Amélie z Hejráku. Vypráví o dívce, která do jednoho strohého paneláku přináší trochu života a radosti. Sama má velkou představivost a ještě větší sny. Příběh je volně inspirován populárním filmem Jeana Pierra Jeunetta – Amelie z Montmartru. Hra začíná v 19 hodin.

Přejeme hezký víkend!

Autor článkuMarie Sotonovásotonova@olomouc.cz

Marie Sotonová