Reklama

Neděle 30. června 2024, svátek má Šárka, venku je 19.1 °C

Tipy na víkend: Vysvědčení, Richie Kotzen, Rooftop Fun #4 nebo Latino Fest

Tipy na víkend

28.6.2024

Marie Sotonová

Tento víkend nezapomeňte oslavit vysvědčení! Mladší děti potěší návštěva nových Mimoňů a ty starší jistě nepohrdnou nějakým koncertem nebo výletem na hrad Šternberk. Podívejte se, co vše se tentokrát chystá. :)

Pátek

13:00 / Za dobré vysvědčení knihu / Knihovna města Olomouce (Jungmannova)
15:00 / Já, padouch 4 / Kino Metropol
17:00 / Rooftop Fun #4: BassElementz & Geostatic (AUT) / Telegraph
18:00 / Jan Šuška / Letní kino
19:00 / Letní koncerty na olomouckých Poděbradech / Poděbrady
19:00 / Latino Fest / OpenWine Garden
20:00 / Apokalips Rockbattle Party 2024 / Bounty Rock Cafe

Pátek - Sobota - Neděle

Dnes se ve školách rozdává vysvědčení. Odměnou za pěkné známky je třeba taková kniha. Ty již tradičně dětem rozdává Knihovna města Olomouce na své pobočce Jungmannova. Stačí přinést vysvědčení a dostanete dárek pro malého čtenáře. Případně vyrazte do kina Metropol na čtvrtý díl trháku Já padouch. Tento díl bude tematický i pro rodiče. Bývalý padouch Grue místo ďábelských plánů vymýšlí, jak si získat přízeň svého synka Grua juniora. Jejich rodinný život naruší Maxime Le Mal, kterého právě propustili z vězení. Ten se chce Gruovi pomstít za to, že ho do něj v prvé řadě dostal. Rodina je tak nucena jít do programu ochrany svědků, a přestěhovat se na předměstí. Tu ho ovšem pozná jeho fanynka – puberťačka, která touží po padoušské kariéře. Chybět nebudou ani známí žlutí Mimoni v montérkách. 

Letos již čtvrtá Rooftop Fun přináší Deep Liquid Drum and Bass. WaterOne, Spooner, Loud beat a MC Trchi to jsou již známé tváře z BassElementz, tentokrát je doplní zahraniční host z Rakouska Geostatic. Stačí si jen vyzvednout Welcome Drink a vystoupat na terasu, kde už na vás čekají DJs, gril a koktejlové bary. Pokud toho máte za celý pracovní týden dost, položte se na lehátko a vychutnejte si chillové mixy.

Rock Battle – to je skvělá taneční akce a soutěž zároveň. Podpořte talentované soutěžící v kategoriích pole dance a exotic. Těšit se můžete na odbornou porotu a speciální taneční hosty. S exotic pole dance show se představí Jull Nachtigallová, na kruzích předvede aerial hoop show Stella Maderová a breakdance uvidíte v podání Floor Cleaners. Nenechte si ujít tuhle divokou show od půl deváté v Bounty Rock Cafe.

 

Sobota

15:00 / Latino Fest / OpenWine Garden
16:30 / Koncert Campanelly před cestou do Japonska / Arcibiskupský palác
17:15 / Dokonalé dny / Kino Metropol
18:00 / DJ Srnka / Letní kino
18:30 / Tragédi / Divadlo na cucky
20:00 / Motorkáři / Kino Metropol

Pátek - Sobota - Neděle

 

Pro letní náladu si dojděte na Latino Fest. Jižní a Střední Ameriku ochutnejte formou lahodných vín a speciálních koktejlů nebo tematických pokrmů jako je třeba tapas. Odpoledne budou na místě ukázky tradičních latinskoamerických řemesel s možností zakoupení prezentovaných výrobků. Sobotním programem bude provázet venezuelská tanečnice a moderátorka Zulay Fonseca, která zatančí do rytmů samby. Tančit můžete i vy, a to jak spontánně, tak v rámci workshopu pod vedením lektorky z Omega centra Olomouc. To, co se na workshopu naučíte, využijete hned večer na taneční salsa párty s DJ Alešem Během. 

Nebo vezměte přátele a vyrazte do Letního kina na koncert umělce s až poetickým uměleckým jménem DJ Srnka. Do svých setů přináší prvky AfroBeatu, Reggae a Funku. Jeho hudební záběr je poměrně široký, ale můžete si být jistí, že to bude taneční, melodický a pořádně vás to nakopne. Energii, kterou vytančíte, lehce doplníte nějakou pochoutkou z grilu nebo alko či nealko drinkem. 

Chodíte rádi do divadla? Anebo jste spíš sváteční diváci? I o tom je dnešní komedie, kterou uvádí Divadlo na cucky. Inscenace s názvem Tragédi je o tom, proč lidé (ne)chodí do divadla. A proč je důležité mít silný příběh. Režisér Šimon Špičák přináší až sociologický vhled na divadlo a jeho diváky, který servíruje přes herce vystřižené jak z antického drama. Na antiku neodkazují pouze popisně svými okázalými výkony a kostýmy, ale chtějí upozornit i na smysl, který divadlo dřív mělo. Nebylo nijak elitářské, naopak spojovalo všechny vrstvy a symbolizovalo demokracii. A proto si především užijete bravurní komedii, ve které možná zpozorujete i cosi skrytého.

Neděle

10:00 / Historický den a vystoupení provazochodce na hradě Šternberk / Hrad Šternberk
15:00 / Já, padouch 4 / Kino Metropol
17:00 / Back to Black / Kino Metropol
17:00 / Promenádní koncerty / Smetanovy sady
20:00 / Richie Kotzen / Sklub

Pátek - Sobota - Neděle

Od 10 hodin navštivte hrad Šternberk, kde se koná sváteční historický den. Prohlídky hradu v historických kostýmech budou doplněny bohatým doprovodným programem a soutěžemi pro děti i dospělé. Čekají na vás ukázky historického ležení, zbraní a střelby nebo mírumilovnější ukázky řemesel. Hřebem dne je lano umístěné nad prostory hradního parku, po kterém předvede provazochodec Petr Polák své umění. Provazochodeckého workshopu se budou moct účastnit i návštěvníci, ale nebojte, lano bude umístěno o něco níž :).

Do Sklubu přijede zpěvák, kytarista a skladatel Richie Kotzen. Na elektrickou kytaru se naučil už ve svých 7 letech, a první album vydal, když mu bylo 18. Od té doby se spojil s několika hudebními skupinami jako Poison, Mr. Big, The Winery Dogs nebo Forty Deuce. Jeho současná tvorba je zejména melodická plná rockových, bluesových a soulových tónů. V Olomouci se objeví po 8 letech.

Přejeme hezký víkend!