Reklama

Pátek 28. června 2024, svátek má Lubomír, venku je 28.2 °C

Tipy na víkend: dětské a rodinné akce, divadla, koncerty, Láska je věda i pořádná dávka plesů

Tipy a názory

16.2.2024

Lenka Šťastná

Pracovní týden je u konce a pátek je konečně tady. Jaký bude nadcházející víkend? Čekají nás dětské a rodinné akce, divadelní představení, koncerty a na své si přijdou i sportovní fanoušci. A chybět nebude ani pořádná dávka plesů! Podívejte se, co všechno se o víkendu v Olomouci a okolí chystá... ;)

Kam na ples?

Pátek
18:00 / Ples Gymnázia Hejčín / Výstaviště Flora
19:00 / Omega Olomoucký ples / NH hotel
Sobota
18:00 / Ples Gymnázia Hejčín / Výstaviště Flora
19:00 / Ples zubních lékařů / NH hotel
19:30 / 7. Múzyálles / Central Park Flora

Plesová sezona je v plném proudu a tak není divu, že o tomto víkendu se koná v Olomouci hned několik zajímavých plesů. Už v pátek se můžete těšit třeba na OMEGA Olomoucký ples s podtitulem Milujeme bublinky. Na akci vystoupí Debbi, skupina Jelen, Jamr´s a další. 

V sobotu pak k návštěvě láká třeba sedmý Múzyálles - ples umělců všech oborů, jejich přátel a obdivovatelů. K tanci a poslechu zahraje hudební skupina BENE, v rámci programu vystoupí i členové Moravské filharmonie a Moravského divadla a chybět nebude ani hra o díla výtvarníků UVUO.

Pátek

09:00 / Flerjarmark / Galerie Šantovka
18:00 / Olomouc - Sparta Praha / zimní stadion
18:30 / Lea Vítková zve na... S Operetou letem světem / Arcidiecézní muzeum
19:00 / Čekání před nebeskou bránou / Divadlo Tramtarie
19:00 / Želary / Moravské divadlo
20:00 / Genesis Classic: Ray Wilson / Bounty Rock Cafe

Pátek - Sobota - Neděle

Od pátku až do neděle bude v prostorách Galerie Šantovka probíhat Flerjarmark. Těšit se můžete na oblečení, šperky, bytové doplňky, keramiku, kabelky, háčkované i pletené doplňky, dřevěné výrobky, přírodní kosmetiku, sirupy, marmelády a mnoho dalšího. Navíc jarmark doplní dílničky a workshopy pro děti i dospělé, kde si můžete vyzkoušet různé techniky tvoření a vyrobit si krásné dárky pro sebe i své blízké.

Fanoušci olomouckých hokejistů by si neměli nechat ujít další domácí zápas, který Kohouti sehrají v pátek od 18 hodin s pražskou Spartou. Druhý domácí zápas je pak na programu v neděli od 17 hodin s Vítkovicemi.

V 18:30 můžete zajít do Arcidiecézního muzea na koncert, na kterém vystoupí Lea Vítková a její hosté Milan Vlček a Lucie Kaucká.

Jen o půl hodiny později láká Moravské divadlo na premiéru tanečního dramatu Želary. Příběh o zvláštním vztahu ze strachu, z obav a nedůvěry, ale i z lásky tmelené společným úsilím přežít, se stal silným námětem pro osvědčený tvůrčí tandem choreografky Hany Litterové a skladatelky, zpěvačky a cimbalistky Zuzany Lapčíkové. Jedná se o vůbec první tanečně dramatické nastudování tohoto díla, k němuž obě dámy vytvořily vlastní libreto a Zuzana Lapčíková zkomponovala hudbu pro celý orchestr. 

Milovníci hudby by si pak neměli nechat ujít skutečnou lahůdku v Bounty Rock Cafe, kde od 20 hodin vystoupí fenomenální zpěvák Genesis Ray Wilson. Zpěvák s mimořádně charismatickým hlasem s sebou přiveze pět muzikantů a společně zahrají nejen stěžejní písně Genesis, ale i vlastní tvorbu. 

Sobota

08:30 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
09:00 / Tematicky tvořivé dopoledne pro děti / Art Rubikon
09:00 / Flerjarmark / Galerie Šantovka
10:00 / Terezka a kouzelné autíčko / Divadlo Tramtarie
10:00 / Láska je věda / Pevnost poznání
10:00 / Cesta do říše hmyzu / Sluňákov
11:00 / Čokoládové menu / olomoucké Poděbrady
14:00 / Slizománie / OC CITY
15:00 / SK Sigma Olomouc vs. FC Hradec Králové / Andrův stadion
17:15 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
18:30 / Otisky / Divadlo na cucky
19:00 / Smrt jim sluší / Divadlo Tramtarie
19:00 / Želary / Moravské divadlo
20:00 / Blindstone (DK) / Bounty Rock Cafe

Pátek - Sobota - Neděle

V sobotu odpoledne můžete s dětmi vyrazit do OC Olomou CITY, kde vás od 14 do 17 hodin čeká Slizománie s Youtuberkou Leou. Děti čekají interaktivní aktivity od tvorby slizu až po pěvecké vystoupení a spousta další zábavy! Veškeré podrobnosti se dočtete tady →

V sobotu si můžete opět zajít zabruslit na zimní stadion! Bruslení pro veřejnost bude probíhat ráno od 8:30 nebo odpoledne od 17:15. Vstupné je jednotné 50 Kč, lístky koupíte na pokladně zimního stadionu 20 minut před začátkem bruslení. A nezapomeňte si vzít brusle. Ty se na zimním stadionu nepůjčují!

Art Rubikon v Dobnerově ulici chystá na sobotu další tematicky tvořivé dopoledne pro děti, tentokrát na téma Ať žije masopust! Děti si během dopoledne vytvoří a ozdobí barevnou čelenku, škrabošku nebo veselou čepici.

Během dopoledne můžete zajít s dětmi i na pohádku Terezka a kouzelné autíčko do Divadla Tramtarie. "Malá Terezka se ztratí na školkovém výletě. A co hůř, ztratí se spolu se svou největší nekamarádkou Emou. Ale co teď?" To zjistíte i s dětmi od 10 hodin v Tramtarii.

Zajímavý program pro celou rodinu chystá i Sluňákov, který zve na výpravu do hmyzí říše. Pro malé návštěvníky bude od 10 do 16 hodin připraveno několik hravých stanovišť, kde se pustí do zkoumání života ve vermikompostéru nebo si vyzkouší různé hmyzí pohyby jako lezení, létání nebo zavrtávání se do země. zároveň se během dne můžete těšit i na dvě divadelní pohádky. 

Pestrý program pro celou rodinu chystá i Pevnost poznání, která láká na interaktivní akci Láska je věda. Návštěvníci si během soboty a neděle vyrobí vlastní tekuté mýdlo, vyzkouší fyzikální pokusy, hlavolamy a spoustu dalšího. Více podrobností o akci se dočtete zde →

Ano fotbaloví fanoušci o tomto víkendu nebudou zkrátka. Sigma se na domácím Andrově stadionu představí v sobotu od 15 hodin proti FC Hradec Králové.

Také v sobotu večer můžete zajít na koncert do Bounty Rock Cafe, kde od 20 hodin vystoupí trio dánských rockových virtuózů Blindstone. Čeká vás energický hard blues rock, pro který je charakteristická určitá dávka improvizace a zvýrazněná úloha sólové kytary hlavního protagonisty. 

Neděle

08:30 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
09:00 / Flerjarmark / Galerie Šantovka
10:00 / Láska je věda / Pevnost poznání
11:00 / Čokoládové menu / olomoucké Poděbrady
15:00 / Pianothéka / Galerie Šantovka
15:00 / FBS Olomouc - FBC Intevo Třinec / Čajkaréna
16:00 / Pinocchio / Arcidiecézní muzeum
16:00 / Manon Lescaut / Moravské divadlo
17:00 / Olomouc - Vítkovice / zimní stadion
19:00 / Benátky pod sněhem / Reduta

Pátek - Sobota - Neděle

Také v neděli můžete vzít brusle a vyrazit na zimní stadion, kde bude opět od 8:30 probíhat bruslení veřejnosti. Zároveň v tento den můžete naposledy navštívit Flerjarmark v Galerii Šantovka a interaktivní akci pro celou rodinu Láska je věda v Pevnosti poznání.

Pokud patříte k milovníkům čokolády, tak se během víkendu určitě zastavte na olomouckých Poděbradech, kde pro vás bude v rámci běžného provozu uvnitř restaurace Terasa připraveno čokoládové menu. Čeká vás třeba sous vide klokan s čokoládovým demi-glace, chlebák s trhaným hovězím a strouhanou čokoládou, domácí buchtičky s čokokrémem, brownies či čokoládová pěna s malinovým přelivem.

Od 15 hodin se pak můžete v prvním patře Galerie Šantovka těšit na populární Pianothéku - vystoupení Richarda Pogody (klavír) a Miroslava Švihálka (saxofon). Během dvou hodin se tak můžete zaposlouchat do tří písničkových sad a vstup je samozřejmě zdarma.

Moravské divadlo v neděli odpoledne uvede perlu českého poetického dramatu Manon Lescaut. "Mladičká a rozpustilá Manon, která si užívá obdiv a dary bohatých mužů, se setká s chudým rytířem Des Grieux v okamžiku, kdy mají oba vstoupit do kláštera. Ihned se do sebe zamilují a utečou do Paříže, kde jsou jejich láska a věrnost těžce zkoušeny," láká anotace. Milostné verše Vítězslava Nezvala, hudba Karla Plíhala a režisérská ruka Hany Mikoláškové s mimořádným citem pro hudební divadlo, to je záruka silného diváckého zážitku, který vás čeká už od 16 hodin.

Ale i nedělní večer můžete strávit na divadelním přestavení. Od 19 hodin vás v Redutě čeká situační komedie Benátky pod sněhem o pozvání na večeři - jedni mají před svatbou, druzí možná před rozvodem, společné setkání ale může všechno zvrátit. Jedno malé nedorozumění ale vede k absurdním situacím...

Přejeme hezký víkend!