Třikrát Kusko a Mora má tři body - OLOMOUC.CZ
Reklama

Sobota 5. října 2024, svátek má Eliška, venku je 9.1 °C

Třikrát Kusko a Mora má tři body

Sport

4.10.2024

V 8. extraligovém kole si hokejisté HC Olomouc poradili doma bez větších potíží s Hradcem Králové. Východočechy porazila Mora 4:1, tři branky dal útočník Silvester Kusko.

Oba týmy se od prvních minut spoléhaly na brejky a skóre bez branek drželi především vynikající brankáři. Domácí pokračovali v útočných výbojích a do velké šance se prokličkoval Nahodil, ideální příležitost na zakončení prováhal. K vidění bylo také férové gesto Pláška, který odvolal vyloučení Východočechů. Po několika vteřinách druhé třetiny mohl skóre otevřít Perret, jeho sražená střela minula pravou tyč. Po individuální akci zahrozili také Hanáci, ránu Orsavy lapil Škorvánek. Hanáci v půlce zápasu prolomili jeho neprůstřelnost. Nahozený kotouč vyražený brankářem doklepl Kusko. Olomoučtí pak začali tlačit. Také z toho pramenilo vyloučení Batny a Hanáci v první početní výhodě udeřili. Sirotovi se při střele sice zlomila hokejka, domácí ale pokračovali v akci a opět dorážel Kusko. Olomoučtí odstartovali třetí periodu perfektně, po 51 vteřinách Fridrich po forhendové kličce zavěsil puk pod horní tyčku. Hradečtí se pokusili zareagovat při početní výhodě v 52. minutě, po odvolání brankáře Kusko vystihl kotouč a střelou přes půlku kluziště dokonal hattrick. Východočeši na čtvrtou trefu Hanáků odpověděli, ale to bylo všechno.

„Obě mužstva šly do zápasu po vítězstvích. První třetině z naší strany byla kontrolovatelná, brankář se dostal do skvělého výkonu. Ve druhé třetině jsme chtěli začít hrát hru, která nás zdobí. Pomohli jsme si přesilovkovým gólem. Hráli jsme náš hokej až do konce, pomohli jsme si malými věcmi kolem mantinelů, hráče soupeře jsme vytláčeli. Hráči si zaslouží maximální kredit, vědí, že to funguje a e naše cesta vede k úspěchu,“ řekl asistent trenér HC Olomouc Róbert Petrovický.

„Těžko se to hodnotí. První třetina byla taková vlažná z obou dvou stran. Co rozhodlo, to byla urputnost, která Olomouc zdobí. Dva góly jsme dostali z předbrankového prostoru. My jsme si na to nenašli prostor, to rozhodlo zápas. Víme, jak se tady hraje, i když jsme měli optický tlak, tak to bylo kolem mantinelů,“ řekl Peter Frühauf, asistent trenéra Hradce Králové.

HC Olomouc – Mountfield Hradec Králové 4:1 (0:0, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 30. Kusko (Černý, Doktor), 37. Kusko (Fridrich, Sirota), 41. Fridrich (Nahodil), 52. Kusko – 52. Pavlík (Novotný). Rozhodčí: Vrba, Stano – Axman, Blažek. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4447.

HC Olomouc: Machovský – Ondrušek, Černý, Sirota, Řezníček, Korenčík, Rutar – Káňa, Kusko, Doktor – Plášek, Nahodil, Fridrich – Kunc, Musil, Orsava – Anděl, Knotek, Mácha. Trenér Jan Tomajko.

Hr. Králové: Škorvánek – Freibergs, Blain, Kalina, McCormack, Pavelka, Pláněk, Mudrák – Perret, Tamáši, Jergl – Pavlík, Miškář, Šťastný – Dmowski, Batna, Estephan – Novotný, Štohanzl, Pour – Chalupa. Trenér Tomáš Martinec.

Reklama

Obuv HULMAN

Katalog firem » Obchod

Pánské kotníkové boty.
BUGATTI, MUSTANG, s.OLIVER, TOM TAILOR, NAGABA.
SKLADEM JEN OMEZENÝ POČET VELIKOSTÍ.

Udělejte si radost a pořiďte si nové boty. Kdo je připraven není zaskočen

Podívejte se na kvalitní pánské a dámské boty co jinde nekoupíte.
Rezervujte si vaši velikost v našem eshopu - obuvhulman.cz

Obuv Hulman
Denisova 19
772 00 Olomouc