Udržitelnost bude hlavním tématem UP Business Campu - OLOMOUC.CZ
Reklama

Čtvrtek 17. října 2024, svátek má Hedvika, venku je 11.3 °C

Udržitelnost bude hlavním tématem UP Business Campu

Zprávy z regionu

16.10.2024

Autor: red

Udržitelnost v podnikání jako cesta k dlouhodobému úspěchu, to je téma letošní konference UP Business Camp. Dvanáctý ročník jedné z největších podnikatelských akcí v olomouckém regionu už tradičně pořádá Vědeckotechnický park Univerzity Palackého v Olomouci. V pátek 22. listopadu čeká na všechny nadšence do podnikání série přednášek, workshopů, přehlídka startupů a také bohatý doprovodný program.

Foto: Vojtěch Duda

„Téma udržitelnosti považujeme za klíčový prvek v každém podnikání. Na letošní konferenci chceme ukázat, že podnikání a udržitelnost mohou jít ruku v ruce a přinést oboustranný prospěch – jak ekonomický, tak i environmentální a společenský,“ vysvětlil Petr Kubečka, ředitel Vědeckotechnického parku UP (VTP UP).

Nabitý program UP Business Campu zahrnuje přednášky o udržitelném podnikání s ohledem na životní prostředí, využití nových technologií, ESG kritéria hodnotící udržitelnost firem, ale také wellbeing a lidské zdroje. Networkingová část konference umožní navázat kontakty s podnikateli a odborníky, kterým se podařilo udržitelnost ve svém podnikání aktivně aplikovat.

Inspirativní řečníci, praktické workshopy i dětský koutek

Mezi hlavními řečníky vystoupí zástupce udržitelně fungující společnosti Sonnentor, majitel olomoucké sítě holičství Doe's Barber Shop nebo český startup Green Future, který se zaměřuje na termochemickou recyklaci plastů. Na význam ESG kritérií v současném světe byznysu a na lidský rozměr udržitelnosti v podnikání se podívá Martina Větrovcová, expertka v oblasti strategického HR. O tom, jak moc naše duševní zdraví ovlivňuje pracovní prostředí a co může způsobit toxická nálada v kanceláři, promluví psycholožka Olga Vlachynská ze známého podcastu Psychobitches. Během praktických workshopů se publikum seznámí s přesvědčovacími technikami nebo s tipy pro život v ekologické domácnosti. Tento workshop o netoxické domácnosti se koná za podpory Udržitelné univerzity UP.

V rámci celodenního programu jsme mysleli také na rodiče malých dětí, kteří se velmi často pouštějí do podnikání právě během rodičovské. Proto ve spolupráci s olomouckou dětskou hernou JáSám chystáme v místě konání dětský koutek, aby si rodiče mohli přednášky a workshopy užít naplno,“ přiblížila doprovodný program konference Roksolana Ilnycka, event manažerka VTP UP.

Přehlídka nadějných startupů z olomouckého regionu

Nedílnou součástí UP Business Campu bude také Startup Show, která otevírá možnosti začínajícím podnikatelům a je pořádaná ve spolupráci s Inovačním centrem Olomouckého kraje (ICOK). Po absolvování dvou měsíců intenzivního akceleračního programu ICOK Akcelerátor se na konferenci představí nadějní podnikatelé se svými ambiciózními projekty.

Zvýhodněné vstupenky a měsíc zdarma v Element Coworkingu

Kompletní program UP Business Campu je již dostupný na webu www.upbc.cz, kde je taktéž možné zakoupit vstupenky. Organizátoři poskytují zvýhodněné vstupné všem studentům středních a vysokých škol a absolventům i zaměstnancům UP, do 22. října jsou v nabídce i včasné vstupenky. Každá zakoupená vstupenka je navíc slosovatelná v soutěži o měsíc zdarma ve sdíleném pracovním prostoru Element Coworking

Záštitu nad akcí převzal rektor UP Martin Procházka, primátor statutárního města Olomouce Miroslav Žbánek a Olomoucký kraj. Hlavními partnery konference jsou CzechInvest, ICOK a Arrow Marketing, který zajišťuje marketingovou propagaci akce. Konference je realizována v rámci projektu č. 2422000002, Podpora podnikavosti, který je součástí Národního plánu obnovy, komponenty 1.4. Digitální ekonomika a společnost, inovativní startupy a nové technologie, financovaného z EU Nástroje pro oživení a odolnost. Akci také podpořilo statutární město Olomouc.