Úspěšná generálka Sigmy, výhru trefil Šíp - OLOMOUC.CZ
Reklama

Neděle 8. září 2024, svátek má Mariana, venku je 19 °C

Úspěšná generálka Sigmy, výhru trefil Šíp

Sport

14.7.2024

Autor: Petr Pelíšek

Poslední zápas letní přípravy se fotbalistům SK Sigma Olomouc povedl. Vyrazili k němu do Polska a Cracovii Krakov porazili nejtěsnějším rozdílem. Lidu Hanáci odstartují v sobotu v Českých Budějovicích.

„Určitě jsem spokojen s tím, že jsme nedostali branku, to je jednoznačně pozitivní. Jednu jsme vstřelili a vyhráli jsme. Kvalita soupeře ale byla na to, abychom vyhráli výraznějším rozdílem. Ve druhé půli mi chyběl větší hlad po tom, abychom se dokázali prosadit a šli více za gólem. Místo toho to byla profesorská hra, hodně o držení míče, ale bez gólového zakončení. Myslím, že bychom měli být hladovější. Mohlo by se také stát, že by se soupeř z ojedinělé šance dokázal prosadit a vyrovnat,“ řekl Tomáš Janotka,“ trenér SK Sigma.

V sobotu Hanáci vstoupí do nové sezóny zápasem v Českých Budějovicích. „Máme týden na to, aby se sestava vykrystalizovala. O nějakých postech máme jasno, na nějakých jsou drobné otazníky, i s ohledem na soupeře. Pokusíme se sestavu ušít na míru prvnímu soutěžnímu utkání,“ uvedl Janotka.

Sigma v přípravě neprohrála, ukončila ji s bilancí tři výhry a dvě remízy. „Potřebujeme ještě více času na to, abychom se více sehráli v ofenzivě i defenzivě. Porodní bolesti v sehranosti mít budeme. Co se týče výsledků a zápasů, tak hodnotím přípravu pozitivně. Dvakrát jsme remizovali se silnými polskými týmy, třikrát vyhráli, třikrát s čistým štítem. V pěti zápasech jsme dostali jen dva góly. Pořád ale máme na čem pracovat,“ podotkl Janotka.

Cracovia Krakov – SK Sigma Olomouc 0:1 (0:1)

Branka: 23. Šíp.

SK Sigma: Stoppen (70. Digaňa) – Hadaš (70. Křišťál), Pokorný (70. Dohnálek), Elbel (70. Beneš), Sláma (75. Elbel) – Mikulenka (46. Navrátil), Breite (70. Pospíšil), Spáčil (75. Mikulenka), Zorvan (70. Vodháněl), Šíp (46. Fiala) – Kliment (70. Juliš). Trenér Tomáš Janotka.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip