Volejbalistky VK Šantovka dál vítězí, Šternberk prohrál derby - OLOMOUC.CZ
Reklama

Pondělí 21. října 2024, svátek má Brigita, venku je 5.6 °C

Volejbalistky VK Šantovka dál vítězí, Šternberk prohrál derby

Sport

19.10.2024

Vedoucí tým extraligy VK Šantovka Olomouc UP hostil ve 4. kole soutěže třetí tým tabulky Olymp Praha. První dva sety zvládla lépe Olomouc a vedla 2:0. Pak přišlo snížení Olympu na 1:2, ale Hanačky opět zabraly, zvítězily 3:1 a nadále vedou extraligu bez ztráty bodu. Ve čtvrtém extraligovém kole hrály šternberské volejbalistky na palubovce Prostějova. Papírově slabší Šternberk ve 4. kole extraligy žen ČR 2024/25 dokázal rovnocenně vzdorovat favoritovi pouze ve druhé periodě, zatímco zbylé dvě se nesly jasně v režii Prostějova, který vyhrál 3:0.

Olomouc vstoupila do utkání dobře, vedla 7:3 a hostí si vzali time-out a snížili na 6:8. Po dvou vytlučených blocích po útocích Josefíny Smolkové vedla univerzita 11:8. Soupeř opět snížil na rozdíl bodu. První set byl stále vyrovnaný. Hanačky měly náskok maximálně dvou bodů. Pa autu Brancuské vedli domácí 19:16 a hosté si opět brali oddechový čas. A po něm srovnali na 19:19 a poradu si brala Šantovka. Po bloku Diany Frankevychové měla Olomouc setbol za stavu 24:20. A Wiktorie Nowaková po nahrávce Simony Bajusz ukončila set útokem středem.

Druhý set byl vyrovnaný, pak začaly domácí volejbalistky postupně odskakovat, bylo z toho vedení 20:12, které nejvíce potlačila svým servisem Michaela Smolková. Na 22:14 překvapila soupeře zálivkou Simona Bajusz a po výborné obraně zakončila další útok mladší ze sester Smolkových Josefína. Olymp v závěru setu snížil, ale zakončila jej opět polská blokařka Nowaková.

Ve třetím setu začal lépe tým z Prahy, vedl 10:7, domácí však zlepšenou obranou při servisu Bajusz srovnali na 12:12. Olymp odskočil při servisu Gajdové na 19:16, vysokoškolačky však při servisu Frankevychové a po smeči Jady Gerottové opět srovnaly. A šlo se do dramatické koncovky. Olymp šel do vedení o dva míče. Při servisu Hodanové už vedli hosté 23:20. Brancuska pak smečí vybojovala setbol pro Olymp. A set hosté získali po vítězství 25:20.

Čtvrté dějství vyšlo od začátku lépe domácímu celku, který vedl 6:3 a 11:5. Olomoucké útoky opět přidaly na intenzitě a po dělovce Pereiry už to bylo 14:7. Olymp snížil na 11:17, domácí hráčky si hlídaly náskok, klíčový míč urvala na 20:14 Jady Gerottové po výborné obraně Šantovky. Mečbol měla Olomouc při servisu Wiktorie Nowakové a proměnila jej po autu hostí. Olomouc vyhrála 25:17 a celý zápas 3:1. Nejlepšími hráčkami byly vyhlášeny Wiktorie Nowaková za domácí a Nikol Šmídová za Olymp.

„Máme radost ze zisku tří bodů a z dalšího důležitého domácího vítězství. Máme trochu rozpaky z výkonu, po jednom a půl setu, kdy jsme byli úplně jasně lepší a dominovali jsme, tak přišel výpadek a přestali jsme hrát. Asi jsme se lekli, mohlo se nám to vymstít. Naštěstí čtvrtý set jsme zase zabrali a dohráli to do vítězného konce,“ hodnotil duel asistent trenéra Jana Drešla Patrik Minda.

Jak viděl zápas kouč hostí Lukáš Miček? „V první řadě chci pogratulovat domácímu týmu k vítězství a také že udrželi neporazitelnost. Jsme trochu nešťastný, protože jsme čekali ještě větší boj z naší strany. Uhráli jsme jeden set, chtěli jsme určitě alespoň dva. Škoda koncovky prvního setu, kdy jsme nevyřešili dobře některé lehčí míče, mohlo to dopadnout jinak. Byl to pěkný zápas z mého pohledu.“

V dalším zápase hraje VK Šantovka Olomouc UP v sobotu 26. října od 17.00 ve Frýdku-Místku.

VK Šantovka Olomouc UP – PVK Olymp Praha 3:0 (20, 19, -20, 17)

Rozhodčí: Trumpeš, Činátl. Čas: 115 min. Diváků: 220.

Olomouc: Bajusz, J. Smolková, Nowaková, Pereira, Frankevychová, Gerottová, libero Chaloupková. Střídaly: M. Smolková, Nečasová.
Olymp: Hodanová, Doudová, Brancuská, Průšová, Gajdová, Vlčková, libero Dostálová. Střídaly: Kindlová, Šmídová, Pokorná.

Tým Prostějova do zápasu vletěl s maximální koncentrací, velkou chutí. Sedmibodovou šňůrou okamžitě otočil z 0:1 na 7:1, jedinou slabší pasáž si pak vybral o pát minut později (9:2 – 9:5). Jinak ale naprosto dominoval všemi herními činnostmi a neustále zvyšoval svůj náskok až k jednocifernému dílčímu debaklu – 25:9.

Jak už to bývá, po zcela jednoznačné sadě se další průběh vyrovnal. Hostující družstvo se výrazně zvedlo nejen kvalitní obranou, přestalo tolik chybovat (kromě servisu) a obří prostějovská převaha se vytratila. Ze druhé části se tak stalo drama, Sokol měl setbol, ale nakonec set urval domácí celek a vyhrál jej 27:25.

Také úvod třetího dějství přinášel rovnocenné dění, leč pouze chvíli. Od skóre 2:3 se domácí kolektiv vrátil na cestu precizního výkonu od účinného podání přes jistou přihrávku a výbornou defenzivu až po dostatečně úspěšný útok, což protivnicím nedalo ve zbytku střetnutí absolutně žádnou šanci. Za necelou hodinu a čtvrt bylo tedy hotovo – 25:11 a 3:0.

„Co k tomu říct? Začnu pozitivně, ve druhém setu jsme se krásně vrátily do hry a bojovaly, docela nám vycházely herní věci, tím jsme byly schopné Prostějov znervóznit. Za což jsme byly rády i přes těsně ztracený závěr. Jinak šlo z naší strany bohužel o velice špatný výkon. První sety máme tradičně slabé, nejsme dostatečně agresivní. A ve třetím jsme se vezly dolů, nedokázaly se udržet soupeře,“ řekla po duelu blokařka Sokola Laura Holubcová.

Doplnil ji trenér Miroslav Jehlář. „První set byl z naší strany moc opatrný, i když jsme si říkali, že budeme riskovat. Místo toho tam byly chyby na servisu i v útoku, a když jsme se trochu zmátořili, přišlo špatné vykrývání v poli. Po odevzdané úvodní sadě jsme ve druhé zlepšili co mohli, skoro všechno nám jakž takž vycházelo. Škoda ztracené koncovky, po níž na nás dolehl psychický tlak. A propadli jsme v celém třetím setu vlastními chybami i nesoustředěností, což se nesmí stávat, je to špatně.“

„My jsme spokojeni s vítězstvím 3:0, to znamená za tři body. I naše hra už byla oproti minulým utkáním jistější kromě druhého setu, kdy s námi Šternberk vynikající obranou sváděl vyrovnanou partii. Koncovku jsme ale těsně uhráli a pak už to bylo v naší režii. Myslím si, že zaslouženě, naše vyšší kvalita se celkově projevila. A posunuli jsme se o něco dál v sehranosti. Doufám, že na to navážeme v příštích zápasech,“ zhodnotil utkání trenér Prostějova Miroslav Čada.

V dalším utkání hrají volejbalistky Sokola Šternberk ve 5. extraligovém kole v sobotu 26. října od 17 hodin doma proti Volejbalu Přerov.

VK Prostějov – TJ Sokol Šternberk 3:0 (9, 25, 11)

Rozhodčí: Hladišová, Lobo Machado. Čas: 70 minut. Diváků: 350.

Prostějov: Ferreira, Dvořáková, Bažó, Kvapilová, Cidrao, Vyklická, libero Chevalierová. Střídaly: Pavlová, Abendroth.
Šternberk: Holubcová, Dvořáčková, Valentová, Kořínková, Laifrová, Šotkovská, libero Brink. Střídaly: Dudková, Dovhoshapko, Kaminska, Úradníková.

Reklama

Obrazy od Dity - Dita Doležalová

Katalog firem » Kultura a umění » Tvůrci, kreativní tvoření

Věnuji tento obraz do prodeje - aukce na FB na Obrazy od Dity, z něhož celá částka půjde na POVODNĚ v Jeseníkách a to buď na Donio - konkrétní rodině, nebo přímo vybrané rodině do Jeseníků.
Cena obrazu 7.200,- Kč, velikost 50 x 50 x 4 cm.
Zájemci pište do komentářů na FB pod příspěvkem cenu, za kterou jej chcete koupit. Kdo chce zůstat anonymní, může mi napsat zprávu a já anonymně částku ve vláknu zveřejněním. To kam peníze po té doputují, zveřejním na FB.
Prosím o sdílení, ať penízky pomůžou.