Volejbalový TOMI-REMONT Cup uvidí souboj hanáckých rivalů - OLOMOUC.CZ
Reklama

Úterý 17. září 2024, svátek má Naděžda, venku je 15.6 °C

Volejbalový TOMI-REMONT Cup uvidí souboj hanáckých rivalů

Sport

11.9.2024

Sportovní hala Univerzity Palackého v Olomouci bude od 13. do 15. září hostit špičkový ženský volejbal. Uskuteční se zde totiž 36. ročník mezinárodního turnaje TOMI-REMONT Cup, dříve hraný pod názvem O pohár rektora Univerzity Palackého. Zároveň se bude turnaj počtvrté hrát jako memoriál legendárního olomouckého trenéra Jiřího Teplého. Vedle domácího celku VK Šantovka se letošního ročníku zúčastní VK Prostějov, Sokol Šternberk a kyperský celek Lemesos Volleyball.

„Náš turnaj bude již tradičně opět s mezinárodní účastí, čeká nás konfrontace extraligových celků Olomouce, Prostějova a Šternberka se zajímavým kyperským týmem, který má v kádru americké či kanadské volejbalistky. Věřím, že volejbaloví fanoušci z Olomouce a okolí si před startem extraligy najdou cestu na špičkový sport, rádi je ve sportovní hale uvidíme,“ zve na turnaj předseda olomouckého klubu Jiří Zemánek. „Zároveň moc děkujeme společnosti TOMI-REMONT, že nám toto atraktivní měření sil opět umožnila uspořádat,“ dodává.

Pro kouče vysokoškolaček Jana Drešla bude domácí turnaj jedním z vrcholů finišující letní přípravy před startem nového extraligového ročníku. „Náš tým se po loňské sezoně stabilizoval, kádr máme nyní širší a kvalitnější. Sehrát se ještě bude třeba, což bude na TOMI-REMONT Cupu ideální. Prostějov i Šternberk nás určitě prověří a kyperský tým s výbornými zahraničními hráčkami bude rovněž výzvou a poměřením se s odlišným pojetím volejbalu,“ říká trenér Drešl.

Turnaj s mnohaletou tradicí se letos již pošesté koná pod patronací renomované stavební společnosti TOMI-REMONT a.s. „Jsme rádi, že můžeme pokračovat v dlouhodobé spolupráci a podpoře olomouckého ženského extraligového volejbalu. Jako každý rok podpoříme i letos konání již tradičního přípravného turnaje, neboť jak víme i z naší stavební praxe, bez kvalitní přípravy nelze dosáhnout úspěchů. Turnaj sám nám pak jistě naznačí, jaké ambice můžeme v nadcházejícím extraligovém ročníku očekávat. Za naši společnost přeji olomouckému ženskému volejbalu stabilní zázemí, podporu od všech partnerů a společnou vizi, která bude reprezentovat nejen město a kraj, ale získá si širokou oblibu mezi fanoušky a přiláká ke sportu mládež,“ kvituje dlouhodobou spolupráci ředitel TOMI-REMONT Martin Dokoupil.

Turnaj se bude hrát systémem každý s každým. Začne se v pátek v 15.30 hodin duelem Šternberk – Prostějov a od 18 hodin zápasem Olomouc – Lemesos. Sobotní program odstartuje opět v 15.30, kdy vyzve Prostějov Lemesos a v 18 dojde na derby Olomouc – Šternberk. Neděle vyvrcholí hanáckým derby Olomouc – Prostějov (9.30) a v poledne se utká Šternberk s kyperským družstvem. Následovat bude slavnostní vyhlášení vítěze a pořadí turnaje.

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip