Vyloupená pevnost děčínských Válečníků - OLOMOUC.CZ
Reklama

Úterý 22. října 2024, svátek má Sabina, venku je 5 °C

Vyloupená pevnost děčínských Válečníků

Sport

9.10.2024

Po nejlepším výkonu v dosavadním průběhu sezony ukončili basketbalisté BK Olomoucko čtyřzápasové čekání na výhru. V Děčíně kvalitní hrou na obou polovinách přetlačili 77:63 Válečníky, když nepřetržitě vedli od sedmé minuty.

První čtvrtina Olomoucku na horké palubovce vyšla velice solidně. Na jejím konci Hanáci vedli 22:16, když hned jedenáct bodů zaznamenal Wright. Oba týmy se soustředily především na útok, obrany nebyly příliš těsné, i díky tomu měli soupeři na svém kontě ještě na konci deváté minuty po dvou faulech, a dalo se čekat, že se hra postupně přiostří.

Domácí opravdu zvýšili agresivitu, ale v útoku naráželi na kvalitní obranu soupeře. Hosté se naopak dokázali prosadit a ve 13. minutě po rychlé akci Asberry zvyšoval na 26:16 pro Olomoucko. Po trojce Svojanovského v polovině bylo ještě veseleji – 31:18. Děčín znejistěl a začal kupit chyby, což svěřenci Andrewa Hipshera využili k vedení 42:28 po prvním poločase.

Krátce po pauze Hanáci vedli dokonce o patnáct bodů, ale Severočeši neskládali zbraně a v poslední minutě se dokonce dostali na rozdíl pěti bodů. Poslední slovo si ve třetí desetiminutovce vzal Asberry, který natáhl olomoucké vedení na 58:50 po přesné střele za tři body.

Závěrečnou periodu zahájil další trojkou Asberry, ani to domácí nezlomilo. Velkou komplikací pro hosty navíc bylo vyfaulování Cartera necelých šest minut před koncem, po kterém Děčín stáhl své manko na pět bodů na konci 37. minuty. Pak se ovšem dvakrát z dálky trefil Wright a koncovku si už Olomoucko pohlídalo.

Reklama

Hotel Zámek Velká Bystřice

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Zámek ve Velké Bystřici byl původně tvrzí, na které se vystřídalo několik šlechtických rodů. Pak jej v roce 1579 rod Bruntálských z Vrbna přestavěl na renesanční zámek. Později ho zís...